Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςCLIA: Οι οδηγίες της EU Healthy Gateways σημαντικό βήμα για την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας στην Ευρώπη
Κρουαζιέρα

CLIA: Οι οδηγίες της EU Healthy Gateways σημαντικό βήμα για την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας στην Ευρώπη

Σύμφωνα με το σχεδιασμό των μελών της CLIA, η επανέναρξη των δρομολογίων θα γίνει σταδιακά και σε διαφορετικές φάσεις.

Η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) και τα μέλη της καλωσορίζουν τη δημοσίευση από την EU Healthy Gateways των οδηγιών για την επανέναρξη της κρουαζιέρας. Πρόκειται για ένα ορόσημο στην προσπάθεια επανέναρξης των δρομολογίων κρουαζιέρας στην Ευρώπη. Η CLIA και οι εταιρείες μέλη της έχουν εμπλακεί ενεργά στη διαμόρφωση αυτών των οδηγιών και θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με την EU Healthy Gateways, αξιολογώντας την εφαρμοστικότητα και καταλληλότητα των οδηγιών καθώς αναπτύσσεται ένα πανευρωπαϊκό πλαίσιο.

Οι εταιρείες κρουαζιέρας μέλη της CLIA διαμορφώνουν τα πρωτόκολλά τους, τα οποία βασίζονται στις οδηγίες των υγειονομικών αρχών και των εξειδικευμένων επιστημόνων, με μια ολιστική προσέγγιση που καλύπτει όλα τα στάδια για τον ταξιδιώτη, από την κράτηση και όλη τη διάρκεια των διακοπών έως την ασφαλή επιστροφή στο σπίτι. Οι οδηγίες που δημοσιεύθηκαν θα βοηθήσουν στην επικαιροποίηση των πρωτοκόλλων και θα ενισχύσουν το επίπεδο εμπιστοσύνης για τους επιβάτες και τα πληρώματα των κρουαζιερόπλοιων.

Ο Tom Boardley, γενικός γραμματέας της CLIA Europe, δήλωσε σχετικά: “Κύριο μέλημα της CLIA και των μελών της είναι η υγεία και η ασφάλεια των επιβατών και των πληρωμάτων. Οι οδηγίες από τις δημόσιες υγειονομικές αρχές της Ε.Ε. παρέχουν στις εταιρείες κρουαζιέρας ένα επιπλέον χρήσιμο εργαλείο για την επανεκκίνηση της δραστηριότητάς τους”.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό των μελών της CLIA, η επανέναρξη των δρομολογίων θα γίνει σταδιακά και σε διαφορετικές φάσεις. Η πλήρης επαναλειτουργία θα εξαρτηθεί από ένα συνδυασμό παραγόντων, που περιλαμβάνουν τα μέτρα που θα λαμβάνονται σε διεθνές, εθνικό αλλά και τοπικό επίπεδο, την επιδημιολογική κατάσταση των περιοχών αλλά και τις εξελίξεις στην ιχνηλάτηση, τη θεραπεία και την πρόληψη έναντι της νόσου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024