Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕπικαιροποιημένα ταξιδιωτικά πρωτόκολλα για την Κύπρο σε ισχύ από τις 29 Ιουνίου
Κύπρος

Επικαιροποιημένα ταξιδιωτικά πρωτόκολλα για την Κύπρο σε ισχύ από τις 29 Ιουνίου

Ορισμένοι ταξιδιώτες, μετά από τυχαία επιλογή, θα υπόκεινται σε διαγνωστική εξέταση για COVID-19 κατά την άφιξή τους, ανεξάρτητα της χώρας προέλευσης. To κόστος της εξέτασης θα επιβαρύνει την Κυπριακή κυβέρνηση.

Το Υφυπουργείο Τουρισμού Κύπρου έδωσε στη δημοσιότητα το επικαιροποιημένο πρωτόκολλο (29/6/20) που ισχύει, αναφορικά με την είσοδο στη χώρα, τα ταξιδιωτικά Πρωτόκολλα, τις διαγνωστικές εξετάσεις, τα πρωτόκολλα στον προορισμό κ.λπ.

Πριν την επιβίβαση τους οι ταξιδιώτες θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό πιστοποιητικό εξέτασης PCR (όπου εφαρμόζεται) και την “Κυπριακή Κάρτα Επιβίβασης – Cyprus Flight Pass”. Ακόμη, θερμομέτρηση των ταξιδιωτών ενδέχεται να λάβει χώρα πριν την επιβίβαση. Η χρήση προστατευτικής μάσκας κατά τη διάρκεια της πτήσης είναι υποχρεωτική.

Ορισμένοι ταξιδιώτες, μετά από τυχαία επιλογή, θα υπόκεινται σε διαγνωστική εξέταση για COVID-19 κατά την άφιξή τους, ανεξάρτητα της χώρας προέλευσης. To κόστος της εξέτασης θα επιβαρύνει την Κυπριακή κυβέρνηση.

Στα ξενοδοχεία και γενικότερα στα τουριστιά καταλύματα της κύπρου ισχύουν τα ακόλουθα:

  • Χρήση προστατευτικών μασκών και συχνή υγιεινή χεριών από όλο το προσωπικό καθαριότητας και εξυπηρέτησης
  • Διασπορά φιλοξενουμένων στις περιπτώσεις ομαδικών check-in
  • Τα δωμάτια δεν θα δίνονται σε νέες αφίξεις, εάν δεν έχει παρέλθει αρκετός
  • χρόνος για τον κατάλληλο εξαερισμό, τον καθαρισμό και την απολύμανση τους
  • Απολύμανση κλειδιών/καρτών δωματίου μετά από κάθε αναχώρηση
  • Στις περιπτώσεις, όπου υπάρχει μπουφές φαγητών και ποτών για αυτοεξυπηρέτηση, θα τοποθετηθούν γυάλινα προστατευτικά διαχωριστικά και σταθμοί απολύμανσης χεριών. Εναλλακτικά, το φαγητό/ποτό δυνατόν να σερβίρεται από το προσωπικό.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024