Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΣυνεργασία μεταξύ του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ και του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης
Προορισμός

Συνεργασία μεταξύ του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ και του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης

Η 'Τουριστική Κάρτα για τη Θεσσαλονίκη' θα παρέχει στον επισκέπτη την ευκαιρία να προπληρώσει συγκεκριμένα τουριστικά πακέτα μέσα από τα οποία θα εξασφαλίζει την επίσκεψή του σε μουσεία και άλλα σημεία πολιτισμού της πόλης, τη μετακίνησή του με βιώσιμα μέσα (Δ.Σ, ποδήλατο κ.λπ.), συμμετοχή σε ξεναγήσεις, κ.ά.

Σε Μνημόνιο Συνεργασίας προχώρησαν χτες, η πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ) κα Βούλα Πατουλίδου και ο διευθυντής του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΙΜΕΤ/EKETA) κ. Ευάγγελος Μπεκιάρης.

Το ΙΜΕΤ αποτελεί έναν διεθνώς αναγνωρισμένο και καταξιωμένο φορέα έρευνας στον τομέα της Βιώσιμης Κινητικότητας και των Νέων Τεχνολογιών. Το ΙΜΕΤ έχει εντάξει στα αντικείμενα έρευνάς του τον τομέα του Τουρισμού.

Για τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης η Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα και ο Βιώσιμος Τουρισμός αποτελούν προτεραιότητα, οπότε η συνεργασία των δύο φορέων αποτελεί κοινή διαδρομή. Στόχοι του συγκεκριμένου Μνημονίου είναι:

  • Η συνεργασία ΙΜΕΤ-ΟΤΘ στο πλαίσιο του έργου SUSTOURISMO, το οποίο στοχεύει στην προώθηση του Βιώσιμου Τουρισμού στη Θεσσαλονίκη μέσω της ανάπτυξης ειδικών εφαρμογών και τουριστικών πακέτων,
  • Η εξέταση για την υλοποίηση μιας ενιαίας κάρτα τουρισμού για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης
  • Η συνεργασία τους στην υποβολή σχετικών με τον τουρισμό και τις μεταφορές προτάσεων σε Ευρωπαϊκά και Εθνικά χρηματοδοτούμενα προγράμματα.

Μεταξύ άλλων συμφωνήθηκε, το  ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ έχοντας υλοποιήσει στο πλαίσιο του ολοκληρωμένων αλλά και εν εξελίξει έργων του (MOTIVATE, SUSTOURISMO κ.ά.) εφαρμογές (mobile and web) και έρευνες καταγραφής των τουριστικών μετακινήσεων αλλά και των απόψεων των επισκεπτών μιας περιοχής για τις προσφερόμενες υπηρεσίες μετακίνησης και τουρισμού. Να παραχωρήσει σχετικές πληροφορίες στον ΟΤΘ για ενσωμάτωσή τους στην ήδη υπάρχουσα πλατφόρμα και εφαρμογή (web and app) τουριστικής ενημέρωσης του ΟΤΘ.

Όσον αφορά στη δημιουργία “Τουριστικής Κάρτας για τη Θεσσαλονίκη”, η κάρτα αυτή θα παρέχει στον επισκέπτη την ευκαιρία να προπληρώσει συγκεκριμένα τουριστικά πακέτα μέσα από τα οποία θα εξασφαλίζει την επίσκεψή του σε μουσεία και άλλα σημεία πολιτισμού της πόλης, τη μετακίνησή του με βιώσιμα μέσα (Δ.Σ, ποδήλατο κ.λπ.), συμμετοχή σε ξεναγήσεις, κ.ά.

Με στόχο τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας στη συνεργασία των δύο φορέων, συγκροτείται ομάδα εξειδικευμένου προσωπικού με αντικείμενο υποστήριξης το σχεδιασμό, παρακολούθηση και αξιολόγηση υλοποίησης του Μνημονίου Συνεργασίας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024