Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΚυρ. Μητσοτάκης: 'Στην πλήρη του λειτουργία το Ελληνικό θα δημιουργήσει πάνω από 80.000 θέσεις εργασίας'
Επενδύσεις

Κυρ. Μητσοτάκης: 'Στην πλήρη του λειτουργία το Ελληνικό θα δημιουργήσει πάνω από 80.000 θέσεις εργασίας'

Αυτό είναι ένα έργο μακράς πνοής. Θα χρειαστεί μπορεί και μια δεκαετία για την πλήρη του ανάπτυξη, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

“Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα, μια συμβολική μέρα. Γκρεμίζοντας τα παλιά άχρηστα κτίρια του παλιού αεροδρομίου βάζουμε τα θεμέλια για το νέο Ελληνικό. Ένα από τα μεγαλύτερα -ίσως το μεγαλύτερο έργο στη Μεσόγειο- θα δημιουργηθεί σε αυτόν τον, για 19 χρόνια, εγκαταλελειμμένο χώρο. Το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο στη Μεσόγειο, 2.500 στρέμματα, αλλά ταυτόχρονα ο χώρος αυτός θα γίνει μια κυψέλη ανάπτυξης. Στην πλήρη του λειτουργία το Ελληνικό θα δημιουργήσει πάνω από 80.000 θέσεις εργασίας, 10.000 θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν μόνο κατά τη φάση της κατασκευής. Θα είναι ένα έργο σύγχρονο, οικολογικό, φιλικό προς το περιβάλλον, ένα έργο που θα συμβολίζει τη νέα Ελλάδα, όπως πιστεύω ότι όλοι την οραματιζόμαστε” δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος παραβρέθηκε στην τελετή έναρξης εργασιών της επένδυσης στο Ελληνικό.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι δεν ήταν καθόλου εύκολο να φτάσουμε στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα. “Όλο το κυβερνητικό επιτελείο, εργάστηκε με επιμονή και υπομονή για να ξεπεράσουμε πολλές νομικές και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που κληρονομήσαμε από το παρελθόν” εξήγησε. Στη συνέχεια αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς γραμματείς που εργάστηκαν για να ξεκινήσει το έργο, τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, την υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη, τους υφυπουργούς κ. Νίκο Παπαθανάση και κ. Δημήτρη Οικονόμου καθώς και τους γενικούς γραμματείς και τα στελέχη της διοίκησης, αλλά και τους τρεις δημάρχους των όμορων δήμων.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι όλα αυτά τα χρόνια άλλαξαν και οι αντιλήψεις για το πως αντιλαμβανόμαστε τη χρήση του δημοσίου χώρου. “Διότι, εδώ στο Ελληνικό, συγκρούστηκαν για πολλά χρόνια δύο διαφορετικές αντιλήψεις: Η μια που ήθελε τον χώρο ένα τεράστιο πάρκο, λαχανόκηπο, τελικά μια αντίληψη αδράνειας, και η άλλη αντίληψη που αντιλαμβάνεται τη σύγχρονη ανάπτυξη μέσα από τη δημιουργική όσμωση του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος έρχεται και επενδύει σημαντικά κεφάλαια, με το δημόσιο το οποίο θέτει το ρυθμιστικό πλαίσιο και εξασφαλίζει ταυτόχρονα ότι ο χώρος αυτός θα είναι προσβάσιμος σε όλους τους κατοίκους της Αττικής”.

“Σήμερα κάνουμε μια αρχή, αλλά έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας” σημείωσε -και πρόσθεσε: “Αυτό είναι ένα έργο μακράς πνοής. Θα χρειαστεί μπορεί και μια δεκαετία για την πλήρη του ανάπτυξη, αλλά εν προκειμένω κάθε μέρα το ταξίδι -όπως λένε και οι Κινέζοι- ξεκινά με ένα πρώτο βήμα και το πρώτο βήμα γίνεται σήμερα. Και βέβαια για να φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε το πρώτο βήμα, να μπορέσει να γίνει η μεταβίβαση μετοχών, ο επενδυτής να κινητοποιήσει εκατοντάδες εκατομμύρια κεφάλαια σε πρώτη φάση και 8 δισ. στην πλήρη του ανάπτυξη, έπρεπε να φτάσουμε στο σημείο να αντιμετωπίσουμε όλες τις παθογένειες το παρελθόντος”.

Καταλήγοντας, ο πρωθυπουργός τόνισε: “Σήμερα λοιπόν τραβάμε μια γραμμή με το χθες και ξεκινάμε ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον. Θα είμαστε μαζί για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που αναπόφευκτα θα προκύψουν σε ένα τέτοιο μεγάλο έργο. Θα ξαναβρισκόμαστε εδώ να επιτηρούμε την πρόοδό του, να βλέπουμε αυτά τα εγκαταλελειμμένα κτίρια να μετατρέπονται σε κυψέλες δημιουργικής εργασίας, θέσεις εργασίας που είναι τόσο σημαντικές, ειδικά τώρα που η χώρα πλήττεται, όπως και όλος ο κόσμος, από την κρίση του κορονοϊού. Είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικό ότι σε ένα περιβάλλον οικονομικής δυστοκίας η πιο εμβληματική επένδυση στη χώρα, το Ελληνικό, ξεκινάει σήμερα να γίνεται πραγματικότητα”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024