Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΚλείνουν τα ελληνικά σύνορα με τη Σερβία λόγω έξαρσης του COVID-19 στη γείτονα χώρα
Τουριστική πολιτική

Κλείνουν τα ελληνικά σύνορα με τη Σερβία λόγω έξαρσης του COVID-19 στη γείτονα χώρα

Η απόφαση ξεκινά να ισχύει από σήμερα στις 6 το πρωί και έως τις 15 Ιουλίου. Μόνη εξαίρεση οι ουσιώδεις λόγοι διέλευσης. Ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών κάλεσε τους πολίτες που προγραμμάτιζαν να ταξιδέψουν για την Ελλάδα να μην το πράξουν για να μην ταλαιπωρηθούν.

Η ελληνική κυβέρνηση έκλεισε από σήμερα το πρωί τα σύνορα με τη Σερβία λόγω της έξαρσης κρουσμάτων COVID-19 στη γειτονική χώρα. “Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους ειδικούς, παρακολουθεί στενά και θα συνεχίσει καθημερινά να το πράττει, την εξέλιξη των επιδημιολογικών κύκλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου”, δήλωσε η κα Αριστοτελία Πελώνη. Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος πρόσθεσε πως στο πλαίσιο αυτό η Ελλάδα, σε συνεργασία με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διατηρεί το δικαίωμα να αναθεωρεί την πολιτική της.
 
Με βάση την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε η αναστολή, από τη Δευτέρα, 06/07/2020, ώρα 06:00 π.μ. και μέχρι τις 15/07, της πρόσβασης υπηκόων της Σερβίας στην Ελλάδα, από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου. Μόνη εξαίρεση οι ουσιώδεις λόγοι διέλευσης”, ανακοίνωσε η κα Πελώνη και πρόσθεσε: “Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναλύει και αξιολογεί συνεχώς τα δεδομένα, ώστε το άνοιγμα στους ξένους επισκέπτες να γίνει χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία“.
 
Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ivica Dacic δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Tanjug ότι από αύριο στις 6 η ώρα το πρωί η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα για τους πολίτες της Σερβίας. “Το γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ενημέρωσε την πρεσβεία της Σερβίας στην Αθήνα ότι η Ελλάδα θα κλείσει από αύριο τα σύνορα της για τους πολίτες της Σερβίας εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις που θα υπάρχει ειδική άδεια” ανέφερε στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών και κάλεσε τους πολίτες που προγραμμάτιζαν να ταξιδέψουν για την Ελλάδα να μην το πράξουν για να μην ταλαιπωρηθούν.
 
Ο υπουργός Εμπορίου και Τουρισμού Rasim Ljajic δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Ν1 ότι “η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα εξαιτίας της επιδημιολογικής κατάστασης στη Σερβία και με δεδομένο ότι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό πολλοί Σέρβοι τουρίστες“.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024