Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιφέρεια

Συνάντηση των ξενοδόχων της Μαγνησίας με τον γεν. γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών

Τατιάνα Ρόκου - 06 Ιούλιος 2020, 13:28

Συζητήθηκαν τα φλέγοντα θέματα, που αφορούν στον τουριστικό κλάδο και κυριάρχησε στη συζήτηση το μεγάλο πρόβλημα με τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης (Airbnb), το οποίο απασχολεί τόσο τους ξενοδόχους όσα και τα καταλύματα.


Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων Μαγνησίας, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του γενικού γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Χρήστου Τριαντόπουλου και συναντήθηκε το Σάββατο 4 Ιουλίου 2020, στα γραφεία της Ένωσης στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης στο Βόλο.
 
Έγινε εποικοδομητική συζήτηση, όσον αφορά στα νέα μέτρα, που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση και αναμένονται διευκρινίσεις από το Υπουργείο Εργασίας, ειδικά για το κομμάτι των ξενοδοχείων συνεχούς λειτουργίας.
 
Συζητήθηκε το θέμα της τρίτης επιστρεπτέας προκαταβολής, η οποία θα βασίζεται στη μείωση του τζίρου και η οποία θα δοθεί μετά από πολλές διαβουλεύσεις και στις ατομικές επιχειρήσεις εποχιακής λειτουργίας, οι οποίες δεν έχουν ταμειακή μηχανή και είχαν αποκλειστεί από την προηγούμενη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής.
 
Συζητήθηκαν τα φλέγοντα θέματα, που αφορούν στον τουριστικό κλάδο και κυριάρχησε στη συζήτηση το μεγάλο πρόβλημα με τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης (Airbnb), το οποίο απασχολεί τόσο τους ξενοδόχους όσα και τα καταλύματα.
 
Ακόμη, συζητήθηκε ότι συνεχίζει να υπάρχει το μεγάλο πρόβλημα του ΕΝΦΙΑ, ειδικά για τα εποχικά καταλύματα και ζητήθηκε να γίνεται η πληρωμή αντίστοιχα με τους μήνες λειτουργίας τους. Δόθηκαν πολλές εξηγήσεις για επιμέρους θέματα και προβλήματα και περιμένει η Ένωση Ξενοδόχων να λυθεί το θέμα του αποκλεισμού από την επιστρεπτέα προκαταβολή για τις επιχειρήσεις, από τις οποίες οικειοθελώς είχαν αποχωρήσει οι εργαζόμενοι.
 
Για το θέμα των τραπεζών και του αποκλεισμού των μικρών επιχειρήσεων, εξήγησε ο κ. γενικός ότι υπάρχει μια ενθαρρυντική αλλαγή πλέον στο πλαίσιο του προσωρινού καθεστώτος κρατικών ενισχύσεων της ΕΕ, η οποία αφορά στις επιχειρήσεις κάτω των 50 εργαζομένων.
 
Δόθηκε η ευκαιρία ακόμη μια φορά να εξηγήσει η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας τις ιδιαιτερότητες της περιοχής και πιο συγκεκριμένα τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων του τουρισμού και συζητήθηκαν οι αλλαγές στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» και η προσαρμογή του στις ανάγκες μεγάλου ποσοστού στην περιοχή ειδικά στα νησιά. Σήμερα με την απόφαση της κυβέρνησης να χρηματοδοτήσει τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων δόθηκε μια σημαντική ανάσα στις επιχειρήσεις και πιθανώς αυτό το μέτρο να βοηθήσει στο άνοιγμα και άλλων τουριστικών επιχειρήσεων.|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top