Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήDestination Greece Health First: Διεθνής καμπάνια προώθησης για το ασφαλές άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού
Προώθηση προορισμού

Destination Greece Health First: Διεθνής καμπάνια προώθησης για το ασφαλές άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού

Η καμπάνια 'Destination Greece Health First' εστιάζει στη λεγόμενη 'κρίσιμη απόφαση' (critical decision), παρουσιάζοντας παραστατικά και πειστικά στον τουρίστα το προσδοκώμενο πρώτο κέλυφος υγειονομικών μέτρων.

Με τίτλο “Destination Greece Health First” (“Προορισμός Ελλάδα, πρώτα η υγεία”) το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ παρουσιάζουν τη νέα προωθητική καμπάνια για το ασφαλές άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού.

Το κεντρικό διαφημιστικό βίντεο για το greecehealthfirst.com, με χαρακτηριστικές  εικόνες από την Ελλάδα που δένουν με το συναίσθημα του επισκέπτη και με πρωτότυπη μουσική, μόλις κυκλοφόρησε. “Ποιο θα ήταν το πρώτο που θα κάνατε σε μια χώρα ευλογημένη με θάλασσες καθαρές σαν κρύσταλλο, με ατελείωτες παραλίες, σε μια χώρα όπου η ζωή ανθίζει και τα χαμόγελα απλώνονται έως εκεί που μπορεί να φτάσει το βλέμμα σας;” ακούγεται μια απαλή, ήρεμη γυναικεία φωνή να ρωτά τον θεατή στο βίντεο. Και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα απαντά η ίδια: “Το μόνο που θα πρέπει να σας απασχολήσει είναι το ποια θα είναι η καλύτερή σας ανάμνηση. Διότι, πίσω από κάθε ιδανική εμπειρία που θα βιώσετε [σ.σ.: στην Ελλάδα], υπάρχει και εφαρμόζεται ένα ολοκληρωμένο πρωτόκολλο για την ασφάλειά σας”.

Μέσω των social media, στο διαδίκτυο με μια ειδική ιστοσελίδα (microsite) και σε συνδυασμό με την νέα ψηφιακή εφαρμογή “Visit Greece”, η πρωτοβουλία “Destination Greece Health First” έχει σχεδιαστεί ώστε να εκπληρώσει δύο στόχους:
α) Την παροχή όλων των πληροφοριών που χρειάζεται ο ξένος επισκέπτης για το πόσο ασφαλές είναι το να ταξιδέψει στην Ελλάδα, ποια μέτρα ισχύουν και πώς εφαρμόζονται τα πρωτόκολλα για την προστασία από τον COVID-19 κ.ά.
β) Καθώς όλα τα υλικά (βίντεο, φωτογραφίες, γραφικά) της καμπάνιας “Destination Greece Health First” διακρίνονται για τη λειτουργικότητα και την ευχρηστία, την αμεσότητα μετάδοσης της πληροφορίας αλλά και τη σύγχρονη, υψηλή αισθητική, λειτουργούν σαν διαφημιστική εκστρατεία. Από την άποψη αυτή, στόχος είναι το να επηρεαστούν θετικά όλοι όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα φέτος, αλλά διστάζουν λόγω της ανησυχίας γύρω από ζητήματα υγείας σε σχέση με τον κορονοϊό.

Η καμπάνια “Destination Greece Health First” εστιάζει στη λεγόμενη “κρίσιμη απόφαση” (critical decision), παρουσιάζοντας παραστατικά και πειστικά στον τουρίστα το προσδοκώμενο πρώτο κέλυφος υγειονομικών μέτρων. Απαντώντας σε όλα τα καίρια ερωτήματα που απασχολούν κάθε άνθρωπο που σκέφτεται να ταξιδέψει μακριά από τη χώρα του, η καμπάνια “Destination Greece Health First” δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας. Κυρίως μέσω της παροχής αξιόπιστων πληροφοριών, ικανοποιώντας την ανάγκη του επισκέπτη να μάθει όσο το δυνατόν περισσότερα (“learn more”) για τα μέτρα που η Ελλάδα έχει λάβει στον τουριστικό τομέα.

Η παρουσίαση της καμπάνιας έγινε στο Μουσείο της Ακρόπολης από τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη και τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη.

“Το Υπουργείο Τουρισμού, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, ξεκινάει μια νέα καμπάνια για την προώθηση της χώρας μας στο εξωτερικό. Η καμπάνια αυτή θα προωθήσει το μήνυμα της επανεκκίνησης, της ασφάλειας αλλά και της φιλοξενίας. Θυμίζουμε πως στο 1ο στάδιο, κατά τη διάρκεια της κρίσης, η χώρα μας, με το ‘Greece From Home’, έμεινε ζωντανή στις καρδιές των ανθρώπων που θέλουν να την επισκεφτούν. Στο 2ο στάδιο, με την καμπάνια ‘Endless Greek Summer’, θυμίζουμε πως το ελληνικό καλοκαίρι στην πραγματικότητα δεν τελειώνει ποτέ. Και σήμερα παρουσιάζουμε την καμπάνια ‘Destination Greece Health First’, η οποία επιτρέπει στον τουρίστα να ενημερωθεί και να πάρει την κρίσιμη απόφαση να έρθει στη χώρα μας. Είναι μια καμπάνια υποστήριξης για την κρίσιμη απόφαση του αν θα ταξιδέψει κάποιος και πού θα πάει”, υπογράμμισε ο κ. Θεοχάρης.

Ο κ. Φραγκάκης επισήμανε ότι πρόκειται για “μία καμπάνια άρτια και πολύ στοχευμένη. Δυστυχώς, η πανδημία ανέκοψε, αλλά δε διέκοψε της πορεία της προβολής της χώρας μας στο εξωτερικό. Σήμερα ξεκινάμε ουσιαστικά τη μεγάλη διεθνή καμπάνια της χώρας μας στο εξωτερικό. Σήμερα ξεκινάμε ξανά και ουσιαστικά τη μεγάλη διεθνή καμπάνια της χώρας μας στο εξωτερικό. Από κοινού μαζί με το Υπουργείο Τουρισμού αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια καμπάνια στην καρδιά του προβλήματος που αντιμετωπίζει ο παγκόσμιος τουρισμός, μια καμπάνια που να αφορά στην υγεία”.

Η καμπάνια ‘Destination Greece Health First” έχει απολύτως διακριτή ταυτότητα. Με εικόνες χαρακτηριστικά και εξαιρετικά θεαματικές από τις ομορφιές της Ελλάδας, αναπτύσσεται με τα εξής υλικά: α) Ένα ατμοσφαιρικό βίντεο κλιπ, το οποίο οδηγεί στο ειδικό ομώνυμο microsite (greecehealthfirst.com). β) Στο micro site ο επισκέπτης βρίσκει όλα όσα χρειάζεται και επιθυμεί να μάθει για τα υγειονομικά μέτρα προστασίας από τον Covid-19 στην Ελλάδα. Εκεί θα βρει επίσης το Passenger Locator Form (το ειδικό δελτίο εντοπισμού επιβάτη), το οποίο και οφείλει να συμπληρώσει τουλάχιστον δύο 24ωρα πριν εισέλθει στη χώρα μας.

Η πρόσβαση σε αυτά τα υλικά, εξυπακούεται, γίνεται και από την πλήρως ανανεωμένη και εμπλουτισμένη σε περιεχόμενο και επιλογές εφαρμογή “Visit Greece” του ΕΟΤ.

Ως προς την πληροφόρηση, το ψηφιακό εργαλείο το οποίο βρίσκει δωρεάν και εύκολα κάθε τουρίστας περιλαμβάνει τρεις βασικούς πυλώνες ή επίπεδα (“layers”) πληροφορίας. Κωδικοποιημένα με τη μορφή των θεμελιωδών ερωτημάτων για το ταξίδι:

1) “Θέλω να ταξιδέψω στην Ελλάδα. Μπορώ;”
2) “Πόσο ασφαλής θα είμαι στην Ελλάδα; Ποια είναι τα μέτρα που έχει πάρει η Ελλάδα για την ασφάλεια των τουριστών;”
3) “Τι θα συμβεί αν στις διακοπές μου αρρωστήσω (έχω συμπτώματα);”

Συμπερασματικά, με την Καμπάνια Ανάδειξης της Ασφαλούς Ανοίγματος του Ελληνικού Τουρισμού “Destination Greece Health First”, η Ελλάδα παρουσιάζεται σε όλο τον κόσμο σαν ένας από τους ελάχιστους πραγματικά ασφαλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη ή και σε ολόκληρη την υφήλιο.

Δίνει το έναυσμα, την ενθάρρυνση αλλά και την εγγύηση ότι η τρέχουσα πραγματικότητα στην Ελλάδα είναι ακριβώς όπως μπορεί να την ονειρεύεται ο τουρίστας -ακόμη και ο πιο δύσπιστος ή επιφυλακτικός. Το μήνυμα είναι ότι η χώρα μας παραμένει ένας υπέροχος προορισμός, απλώς είναι πλέον και ασφαλής. Διότι πίσω από κάθε εμπειρία που θα ζήσει ο επισκέπτης στην Ελλάδα, υπάρχει υποδομή, φροντίδα και πιστή τήρηση των επιβεβλημένων διαδικασιών (υγειονομικά πρωτόκολλα).

Αυτό που δείχνει η καμπάνια “Destination Greece Health First” είναι ότι, πριν και πάνω από όλα, οι ελληνικές αρχές έχουν λάβει όλα τα μέτρα προκειμένου να προστατεύουν ατομικά κάθε τουρίστα, αλλά και να εμποδίσουν μια πιθανή διασπορά στην κοινότητα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024