Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΆμεση επανέναρξη του τουρισμού Ελλάδας-Αιγύπτου, μόλις καταστεί δυνατόν από τα επιδημιολογικά δεδομένα
Τουριστική πολιτική

Άμεση επανέναρξη του τουρισμού Ελλάδας-Αιγύπτου, μόλις καταστεί δυνατόν από τα επιδημιολογικά δεδομένα

Οι τουρίστες δε θα είναι υποχρεωμένοι να μείνουν σε καραντίνα, εκτός εάν υπάρχει ιατρική απόδειξη ή ισχυρή υποψία ότι έχουν μολυνθεί.

Τηλεφωνική συνομιλία είχε ο υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης με τον υπουργό Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, Khalid Anany. Τα θέματα για τα οποία συζήτησαν οι δύο ομόλογοι ήταν:

  • Τα μέτρα τα οποία λαμβάνουν Ελλάδα και Αίγυπτος για τη διαχείριση των συνεπειών του COVID-19 στον τουρισμό.
  • Οι ελληνικές πρωτοβουλίες στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, για τις οποίες ο Αιγύπτιος υπουργός έδωσε συγχαρητήρια στον κ. Θεοχάρη, καθώς και για τη στάση της χώρας μας στο εκτελεστικό συμβούλιο του εν λόγω οργανισμού.

Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν στην έκδοση επίσημης ανακοίνωσης, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής:

  • Επιβεβαιώνεται η βούληση για άμεση επανέναρξη των τουριστικών δραστηριοτήτων μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, μόλις αυτό καταστεί δυνατόν από τα επιδημιολογικά δεδομένα. Τότε οι τουρίστες δε θα είναι υποχρεωμένοι να μείνουν σε καραντίνα, εκτός εάν υπάρχει ιατρική απόδειξη ή ισχυρή υποψία ότι έχουν μολυνθεί.
  • Οι τουρίστες που ταξιδεύουν ανάμεσα σε Ελλάδα και Αίγυπτο θα υπόκεινται σε δειγματοληπτικούς ελέγχους για COVID-19.
  • Οι πολίτες Ελλάδας και Αιγύπτου, οι οποίοι θα αποφασίσουν να ταξιδέψουν, θα το πράττουν με δική τους ευθύνη.
  • Τα δημόσια συστήματα υγείας και των δύο χωρών θα παρέχουν, στο μέτρο του δυνατού, νοσηλεία για τον COVID-19, η Ελλάδα στους Αιγυπτίους και η Αίγυπτος στους Έλληνες πολίτες οι οποίοι θα βρίσκονται για τουρισμό μακριά από την πατρίδα τους, σύμφωνα με την αντίστοιχη εθνική νομοθεσία και τους κανονισμούς Ελλάδας και Αιγύπτου.

Οι ταξιδιώτες είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν τα πρωτόκολλα υγείας που λαμβάνονται στη χώρα προορισμού τους.

Τέλος, ο κ. Χάρης Θεοχάρης και ο κ. Anany επανέλαβαν την ανάγκη αυστηρής συμμόρφωσης με τους κανόνες για τις αεροπορικές μεταφορές, όπως αυτή ρυθμίζεται από τον Οργανισμό Ασφάλειας Αεροπορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τον COVID-19.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024