Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΜινωικές Γραμμές και ΑΝΕΚ Lines λαμβάνουν την πιστοποίηση του RINA 'Biosafety Trust'
Ακτοπλοΐα

Μινωικές Γραμμές και ΑΝΕΚ Lines λαμβάνουν την πιστοποίηση του RINA 'Biosafety Trust'

Η καινοτόμος πιστοποίηση συστήματος διαχείρισης, που είναι διεθνώς αναγνωρισμένη στον κλάδο της ναυτιλίας, βασίζεται στη συστηματική προσέγγιση του ISO στα συστήματα διαχείρισης σε συνδυασμό με τις βέλτιστες επιστημονικές πρακτικές κατά της εξάπλωσης λοιμώξεων, καθώς και τις αρχές της διαχείρισης οργανωτικής συμπεριφοράς (OBM) για τον αποτελεσματικό έλεγχο και την πρόληψη μετάδοσης στο εργασιακό πλαίσιο.

Η διοίκηση των Μινωικών Γραμμών ανακοινώνει ότι η εταιρεία ολοκλήρωσε με επιτυχία τη διαδικασία για να λάβει την πιστοποίηση του από τον Ιταλικό Νηογνώμονα (RINA) “Biosafety Trust Certification”, μία καινοτόμο πιστοποίηση συστήματος διαχείρισης για την πρόληψη και τον έλεγχο εξάπλωσης των λοιμώξεων σε δημόσιους χώρους, καθώς επίσης και την παροχή μεγαλύτερης υγειονομικής ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, η πιστοποίηση που εκχωρείται από τον RINA, διαβεβαιώνει, ότι το σύστημα διαχείρισης των Μινωικών Γραμμών συμμορφώνεται με το σχέδιο της πιστοποίησης “Biosafety Trust”. Η εταιρεία Μινωικές Γραμμές λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να συμβάλλει στην αντιμετώπιση και καταπολέμηση των βιολογικών παραγόντων και της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, με σκοπό τη διασφάλιση της υγείας των επιβατών, των συνεργατών και των ανθρώπων της τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα. Επίσης, η εταιρεία πιστοποιείται για την ικανότητα και αποτελεσματικότητα διαχείρισης κινδύνου και τη δυνατότητα παροχής υπηρεσιών υψηλότερης ποιότητας.

Ο κ. Αντώνης Μανιαδάκης, διευθύνων σύμβουλος των Μινωικών Γραμμών τόνισε τα εξής: “Οι Μινωικές Γραμμές παραμένουν εξ ολοκλήρου προσηλωμένες στο να παρέχουν ασφαλή μεταφορά τόσο για τους επιβάτες όσο και τους συνεργάτες τους και να προσφέρουν την καλύτερη ταξιδιωτική εμπειρία εν πλω. Οι πιστοποιήσεις από ελληνικούς και ξένους οργανισμούς στον τομέα των Ασφαλών και ποιοτικών μεταφορών εν πλω, αποτελούν τον πυρήνα της φιλοσοφίας, της πρακτικής και των ενεργειών της εταιρείας τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα. Με την πιστοποίηση “Βiosafety Trust” η εταιρεία αποδεικνύει την υπευθυνότητα, την αφοσίωση και την ευαισθησία της για τις προσφερόμενες υπηρεσίες της έναντι των πελατών της συνεχίζοντας την πιστή εφαρμογή των μέτρων που έχει υιοθετήσει”.

Ο Paolo Moretti, διευθύνων σύμβουλος του RINA Services σχολίασε: “Με την απόκτηση της πιστοποίησης “Biosafety Trust”, οι Μινωικές Γραμμές αποδεικνύουν τη δέσμευσή τους να κάνουν τους επιβάτες και το προσωπικό τους να αισθάνονται ασφαλείς. Αυτή τη στιγμή, σηματοδοτείται η προσπάθεια για ελαχιστοποίηση των κινδύνων για την υγεία, που είναι απαραίτητο στοιχείο για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης και η εταιρεία έχει αγκαλιάσει πλήρως αυτήν την ιδέα για την ενίσχυση των ειδικών διαδικασιών στο σύστημα διαχείρισης τους”.

Και η ANEK Lines ολοκλήρωσε με επιτυχία την επιθεώρηση ολόκληρου του στόλου της και έλαβε την εξειδικευμένη Πιστοποίηση “Biosafety Trust”. Η καινοτόμος πιστοποίηση συστήματος διαχείρισης, που είναι διεθνώς αναγνωρισμένη στον κλάδο της ναυτιλίας, βασίζεται στη συστηματική προσέγγιση του ISO στα συστήματα διαχείρισης σε συνδυασμό με τις βέλτιστες επιστημονικές πρακτικές κατά της εξάπλωσης λοιμώξεων, καθώς και τις αρχές της διαχείρισης οργανωτικής συμπεριφοράς (OBM) για τον αποτελεσματικό έλεγχο και την πρόληψη μετάδοσης στο εργασιακό πλαίσιο. Η πιστοποίηση της ANEK Lines επιβεβαιώνει ότι κάθε πλοίο της εταιρείας συμμορφώνεται πλήρως με όλα τα απαιτούμενα μέτρα του προγράμματος κατά της εξάπλωσης του COVID-19. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ANEK Lines, σε συνεργασία με τις Αρμόδιες Αρχές, έχει ήδη αναπτύξει συγκεκριμένες διαδικασίες και έχει λάβει επιπλέον μέτρα, τόσο για τα Πλοία της όσο και για τους σταθμούς / πρακτορεία της. Η Πιστοποίηση “Biosafety Trust” συνυπολογίζει ότι η επιτυχία των συστημάτων διαχείρισης της διασφάλισης της υγείας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ατομική ευθύνη. Επομένως, για να συμμορφωθεί με τους αυστηρούς κανόνες υγιεινής, το σύστημα προϋποθέτει ότι το έμπειρο προσωπικό έχει παρακολουθήσει ειδικά εκπαιδευτικά μαθήματα για συγκεκριμένες συνθήκες, καθώς και κάθε επιβάτης γνωρίζει και ακολουθεί τα προληπτικά μέτρα που συνιστώνται.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ANEK Lines υπογράμμισε: “Στην ΑΝΕΚ Lines, είμαστε πολύ ευτυχείς που μέσα από την αξιόπιστη πιστοποίηση του κορυφαίου οργανισμού RINA ενισχύουμε το αίσθημα ασφάλειας όλων εκείνων που επιλέγουν τα Πλοία μας για τα ταξίδια τους. Η επόμενη μέρα της πρωτόγνωρης συγκυρίας που βιώσαμε το προηγούμενο διάστημα με την εξάπλωση του COVID-19, αναδεικνύει νέες προκλήσεις στις οποίες χρειάζεται να απαντήσουμε με ευθύνη. Προτεραιότητά μας στην ΑΝΕΚ LINES, είναι να συνεχίσουμε να ταξιδεύουμε με υπευθυνότητα και γι’αυτό μέσα από δυναμικές και αποτελεσματικές πρωτοβουλίες, δείχνουμε στην πράξη τη φροντίδα μας για τους ανθρώπους μας και το επιβατικό κοινό”.

Ο Paolo Moretti πρόσθεσε: “Η εμπιστοσύνη βασίζεται στη σαφήνεια. Η πιστοποίηση Biosafety Trust βασίζεται σε αυτήν την αρχή και παρέχει διαδικασίες και πληροφορίες προκειμένου οι επιβάτες και το προσωπικό να κατανοήσουν πώς να ελαχιστοποιήσουν την μετάδοση του ιού. Αυτό θα έχει θετική επίδραση σε πολλά επίπεδα. Κατά τη διαδικασία πιστοποίησης, η ΑΝΕΚ LINES εξασφάλισε ότι οι συνθήκες ταξιδιού και εργασίας συμμορφώνονται με όλες τις απαιτήσεις”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024