Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓρ. Τάσιος για την απαγόρευση εισόδου των Σέρβων: Με το άνοιξε – κλείσε, δεν γίνεται επιχειρείν’
Ξενοδοχία

Γρ. Τάσιος για την απαγόρευση εισόδου των Σέρβων: Με το άνοιξε – κλείσε, δεν γίνεται επιχειρείν’

Οι Σέρβοι τουρίστες είναι η δεύτερη σε επισκεψιμότητα εθνικότητα που προτιμά τη Β. Ελλάδα (τα τελευταία χρόνια και τη Δυτική Ελλάδα και τα Επτάνησα), με περίπου 1 εκατ. αφίξεις σύμφωνα με τα στοιχεία του 2019.

Με αφορμή την απαγόρευση εισόδου των Σέρβων εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα τους, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος μίλησε στην ΕΡΤ3 (στο 00.26) για το πλήγμα που επιφέρει η εξέλιξη αυτή στον τουρισμό της Βόρειας Ελλάδας. “Με το άνοιξε – κλείσε, δεν γίνεται επιχειρείν. Αυτά βλέπουν και όσοι ξενοδόχοι δεν άνοιξαν και φοβούνται να πάρουν την απόφαση να επαναλειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους“, τόνισε.

Οι Σέρβοι τουρίστες είναι η δεύτερη σε επισκεψιμότητα εθνικότητα που προτιμά την περιοχή (τα τελευταία χρόνια και τη Δυτική Ελλάδα και τα Επτάνησα), με περίπου 1 εκατ. αφίξεις σύμφωνα με τα στοιχεία του 2019. “Με αυτά που γίνονται στα σύνορα, η ψυχολογία των ξένων επισκεπτών μας επηρεάζεται, αφού, ναι μεν επιλέγουν την Ελλάδα δίνοντάς μας ψήφο εμπιστοσύνης, λαχανιάζουν δε, μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους”, σχολίασε.

Ο κ. Τάσιος χαρακτήρισε θετικά τα εμπροσθοβαρή μέτρα του τρίτου πακέτου στήριξης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, “για να καταφέρουμε να λειτουργήσουμε το καλοκαίρι όσοι το αποφασίσαμε”. Σημείωσε όμως ότι τα δωδεκάμηνης λειτουργίας ξενοδοχεία θα χρειαστούν πρόσθετη στήριξη γιατί ο χειμώνας αναμένεται δύσκολος.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024