Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιφέρεια

Ρόδος και Νότιο Αιγαίο οι πρώτοι τουριστικοί προορισμοί με ενιαίο πρόσωπο στα διεθνή ΜΜΕ

Τατιάνα Ρόκου - 08 Ιούλιος 2020, 13:14

Κοινή, πρωτοποριακή πρωτοβουλία Δήμου Ρόδου, Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και φορέων, για τη θωράκιση του προορισμού από τα fake news, παράγοντα κρίσιμο για την επανεκκίνηση τουρισμού και οικονομίας, εν μέσω πανδημίας.


Σε μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία προχώρησαν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου, πλαισιωμένοι από τους τοπικούς, παραγωγικούς, επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς. Για πρώτη φορά, τουριστικός προορισμός αποκτά ενιαίο πρόσωπο και ενιαία φωνή στις αγορές του εξωτερικού. Μια αναγκαιότητα, που παρότι συζητείται χρόνια, σήμερα υλοποιείται, υπό τις συνθήκες που έχει διαμορφώσει η εν εξελίξει πανδημία του COVID-19. Σε μια περίοδο που ο παγκόσμιος τουρισμός επανεκκινείται, είναι κρίσιμης σημασίας η προστασία του προορισμού από την διασπορά ψευδών ειδήσεων (fake news) που αφορούν την πανδημία, που ενισχύουν το φόβο και την ανασφάλεια των δυνητικών επισκεπτών και λειτουργούν καταστροφικά στην προσπάθεια επανεκκίνησης της οικονομίας, με ό,τι αυτό σημαίνει σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.Σε κοινή συνέντευξη Τύπου, παρουσία εκπροσώπων των εταίρων τους που συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοποριακή πρωτοβουλία, ο δήμαρχος Ρόδου, κ. Αντώνης Καμπουράκης και ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος, παρουσίασαν την κα Γιοχάνα Στραντ, η οποία στο εξής θα είναι η εικόνα και η φωνή της Ρόδου και των άλλων νησιών του Νοτίου Αιγαίου, στα ΜΜΕ του εξωτερικού.

Οι φορείς που ενώνουν τη φωνή τους σ‘αυτήν την προσπάθεια, μαζί με τον Δήμο Ρόδου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, είναι το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Ρόδου, το Οικονομικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου και το Εργατικό Κέντρο Ρόδου.

Η όλη πρωτοβουλία χαρακτηρίζεται από ένα υψηλότατο επίπεδο συγκρότησης και οργάνωσης, με την υποστηρικτική ομάδα που θα βρίσκεται πίσω από την κα Στραντ να αποτελείται από εκπροσώπους των παραπάνω φορέων, υπό την επιστημονική επίβλεψη του δρος Γιάννη Φώτη. Αντίστοιχη εκπροσώπηση του προορισμού θα υπάρξει και για τα ελληνικά ΜΜΕ.

Η κα Στραντ, με καταγωγή από την Σουηδία, έχει πίσω της μεγάλη εμπειρία στο χώρο του τουρισμού, καθώς έχει συνεργαστεί με τους κορυφαίους του κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο και σε πολλές χώρες (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, επί 10ετία), ενώ αξιοσημείωτη είναι η εμπειρία της στη διαχείριση κρίσεων στον τουρισμό, όπως π.χ. το τσουνάμι στην Ινδονησία το 2004, η έκρηξη του ηφαιστείου Εϊγιαφιατλαγιουκούλ, στη νότια Ισλανδία το 2010, που καθήλωσε τις διεθνείς πτήσεις και άλλες.Στην παρουσίαση, από τους συμμετέχοντες εταίρους παρόντες ήταν ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ, κ. Γιάννης Πάππου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, κ. Μανώλης Μαρκόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Πρακτόρων Ρόδου, κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Κώστας Ζωγραφίδης, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου, κ. Νίκος Κωστάκης και ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, κ. Νίκος Τριπολίτης. Παρόντες ήταν ο διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου, κ. Γρηγόρης Ρουμάνης, ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, κ. Χρήστος Ευστρατίου, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Κώστας Χρυσοχοΐδης, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, κ. Κώστας Ταρασλιάς, ο αντιδήμαρχος Υγείας, κ. Γιώργος Τριάντος, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Τηλέμαχος Καμπούρης και ο πρόεδρος του ΠΡΟΤΟΥΡ και δημοτικός σύμβουλος, κ. Αλέξανδρος Κολιάδης.

Τόσο ο δήμαρχος Ρόδου, όσο και ο κ. Χατζημάρκος εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τους φορείς που συμμετέχουν και στηρίζουν την πρωτοβουλία, για την εμπιστοσύνη τους καθώς και για την διάθεση ανθρώπινων και οικονομικών πόρων. Ευχαρίστησαν επίσης την κα Στραντ που δέχθηκε να αποτελέσει μέρος αυτής της προσπάθειας που αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για τον τουρισμό της Ρόδου και του Νοτίου Αιγαίου.

Ο κ. Καμπουράκης δήλωσε σχετικά: “Ολόκληρο το Νότιο Αιγαίο έκανε σήμερα μια παγκόσμια δήλωση, ότι είμαστε εδώ, με σοβαρότητα, σε αυτήν την τόσο κρίσιμη, για ολόκληρο τον πλανήτη, συγκυρία. Σήμερα, βρισκόμαστε όλοι εδώ για ένα τοπικό συμβόλαιο επιτυχίας. Είμαστε αισιόδοξοι. Τα μέχρι σήμερα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά για τη συνέχεια. Το διάστημα που προηγήθηκε και ο επιτυχημένος τρόπος διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης στη χώρα μας και στον τόπο μας, είναι η εγγύηση για όσα θα ακολουθήσουν. Τα πρώτα μηνύματα που θα φύγουν στο εξωτερικό τις ημέρες αυτές, θα καθορίσουν την επόμενη χρονιά. Όλοι μαζί πρέπει να επικεντρωθούμε στην προστασία της δημόσιας υγείας, διασφαλίζοντας έτσι εισόδημα για την κάθε οικογένεια. Αυτός είναι ο στόχος μας και γι αυτόν εργαζόμαστε αθόρυβα και σοβαρά, βάζοντας τον τόπο μας πάνω από τις προσωπικές μας φιλοδοξίες. Η προσωπική μας ευθύνη είναι πολύ σημαντική. Έχει μεγάλη σημασία, τί εκπέμπουμε όσον αφορά στην εικόνα της Ρόδου και του Νοτίου Αιγαίου. Η εικόνα πρέπει να είναι ενιαία προς όλους. Μια εικόνα σοβαρού και ασφαλούς τουριστικού προορισμού που σέβεται πρωτόκολλα και προδιαγραφές”.

Ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε: “Η σημερινή εικόνα της Ρόδου, είναι μια εικόνα αισιοδοξίας. Σήμερα κάνουμε ένα βήμα που δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία της Ρόδου αλλά ούτε και σε επίπεδο χώρας. Να βγαίνει ο τουριστικός προορισμός με ενιαίο πρόσωπο και ενιαία φωνή στο εξωτερικό, στις χώρες και στις αγορές από όπου αντλεί επισκέπτες. Το μήνυμα που φεύγει σήμερα από τη Ρόδο, από το Νότιο Αιγαίο, προς όλα τα ΜΜΕ της Ευρώπης είναι το πιο υπέροχο, το πιο αισιόδοξο μήνυμα αυτού του τόπου και των εκπροσώπων αυτού του κομματιού της κοινωνίας , που με απόλυτο αίσθημα ευθύνης λέει ότι είμαστε εδώ, σοβαροί, οργανωμένοι, συγκροτημένοι και παραμερίζοντας εγωισμούς και διαφορές, εργαζόμαστε για τον κοινό στόχο, προτάσσουμε το κοινό μας μέλλον, το καλύτερο αύριο που αξίζουμε και που μπορούμε να το κερδίσουμε μόνο με σκληρή δουλειά. Κάνουμε τις επιλογές μας, που αυτήν την περίοδο είναι δύσκολες και σκληρές και προχωράμε μπροστά με όσους μπορούν, με όσους έχουν αντίληψη των καταστάσεων, με όσους έχουν αίσθημα ευθύνης και πατριωτισμού. Είναι πρώτη φορά που άνθρωποι με αξίωμα, με δημόσιες θέσεις, περιορίζουν τη δική τους παρουσία σε επίπεδο δηλώσεων - και πρώτοι από όλους εμείς οι ίδιοι - και να παραχωρήσουμε χώρο σε μια κοινή εκπροσώπηση που θα γίνει με όρους επαγγελματικούς και επιστημονικούς. Χαίρομαι παρά πολύ που επιτέλους σήμερα, μετά από δεκαετίες συζήτησης, αυτό γίνεται πραγματικότητα. Όλοι εμείς θα φροντίσουμε να μην είμαστε παραφωνία σε αυτό και ζητώ και από εκείνους που δεν βρίσκονται σήμερα εδώ και έχουν δημόσιο αξίωμα, να αγκαλιάσουν αυτήν την πολύ μεγάλη προσπάθεια, την πρωτοφανή για την ιστορία του τόπου”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top