Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Η Ρωσία ξεκινά διεθνείς πτήσεις σε 13 χώρες – εκτός η Ελλάδα

Βίκυ Καραντζαβέλου - 10 Ιούλιος 2020, 11:02

Η Ρωσία θα ξεκινήσει διεθνείς πτήσεις προς το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ουγγαρία, τη Γερμανία, τη Δανία, την Ιταλία, τις Κάτω Χώρες, τη Νορβηγία, τη Πολωνία, τη Φινλανδία, το Βιετνάμ, την Κίνα, τη Μογγολία και τη Σρι Λάνκα, όχι όμως και προς την Ελλάδα.


Οι ρωσικές αρχές οριστικοποίησαν τον κατάλογο με τις 13 χώρες όπου η Ρωσική Ομοσπονδία μπορεί να συνεχίσει τις αεροπορικές συνδέσεις της στο αρχικό στάδιο της επανέναρξης διεθνών πτήσεων, όμως η χώρα μας είναι έξω από αυτή τη λίστα. Υπενθυμίζεται ότι προς το παρόν και σίγουρα μέχρι τις 15 Ιουλίου δεν υπάρχουν πτήσεις από και προς τη Ρωσία από τη χώρα μας.
 
Το Rospotrebnadzor, που είναι το ρωσικό παρατηρητήριο ασφάλειας καταναλωτών, έστειλε χθες τον κατάλογο στο Υπουργείο Μεταφορών και στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορικών Μεταφορών. Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι η επιχειρησιακή έδρα για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού COVID-19 στη Ρωσία υποστήριξε την πρόταση του Υπουργείου Μεταφορών, της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορικών Μεταφορών και της Aeroflot να επαναλάβει τη διεθνή εναέρια κυκλοφορία σε δύο στάδια.
 
Ο κατάλογος των χωρών που πληρούν τις επιδημιολογικές απαιτήσεις ασφάλειας περιλαμβάνουν το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ουγγαρία, τη Γερμανία, τη Δανία, την Ιταλία, τις Κάτω Χώρες, τη Νορβηγία, την Πολωνία, τη Φινλανδία, το Βιετνάμ, την Κίνα, τη Μογγολία, τη Σρι Λάνκα. Η Ελλάδα σύμφωνα με τις αρχές της Ρωσίας φαίνεται ότι δεν πληροί τις κατάλληλες επιδημιολογικές απαιτήσεις της χώρας ώστε μπορεί να δεχθεί Ρώσους τουρίστες. 
 
Η επιστολή αναφέρει επίσης ότι το Rospotrebnadzor αξιολόγησε την επιδημιολογική κατάσταση σε πολλές χώρες σύμφωνα με τα κριτήρια που καθόρισε η υπηρεσία. Αναφέρθηκε δε στο γεγονός ότι το προσωπικό της επιχείρησης συμφώνησε με τον παρατηρητή ασφάλειας των καταναλωτών σχετικά με την προσέγγιση αξιολόγησης της επιδημιολογικής κατάστασης σε ξένα κράτη όταν αποφάσισε να ξαναρχίσει την αεροπορική επικοινωνία μαζί τους. Επίσης, προτάθηκε να εξεταστούν κριτήρια όπως “το ποσοστό αύξησης της συχνότητας εμφάνισης μιας νέας λοίμωξης από κορονοϊό τις τελευταίες 14 ημέρες και το ποσοστό επικράτησης αυτής της λοίμωξης, καθώς και ένα πιθανό πρόσθετο κριτήριο - το ποσοστό εμφάνισης μιας νέας λοίμωξης από κορονοϊό τις τελευταίες 14 ημέρες ανά 100.000 άτομα.
 
Σημειώνεται ότι, από τις 27 Μαρτίου, η Ρωσία έκλεισε εντελώς τις τακτικές και τις ναυλωμένες διεθνείς πτήσεις όλων των αερομεταφορέων και πραγματοποιούσε μόνο ειδικές πτήσεις για την επιστροφή Ρώσων από το εξωτερικό.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top