Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΣ. Πέτσας: Τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν για τον κορωνοϊό
Τουριστική πολιτική

Σ. Πέτσας: Τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν για τον κορωνοϊό

Πρόσθετα μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Μόλις πριν λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε τα πρόσθετα μέτρα, που αποφασίστηκαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε εκτάκτως σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ως απάντηση στη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και τον πρόσθετο κίνδυνο από τα “εισαγόμενα” κρούσματα. Τα μέτρα αυτά, σύμφωνα με τον ίδιο, στοχεύουν κυρίως στις αφίξεις από γειτονικές βαλκανικές χώρες:
 
• Όσοι εισέρχονται για μη ουσιώδεις λόγους από τις 6:00 το πρωί της Τρίτης 14 Ιουλίου στον Προμαχώνα υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν
• Η υποχρέωση του PLF παραμένει σε ισχύ. Ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης περιορίζεται σε 24 από 48 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα.
• Ενισχύεται ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Πάνω από 300 έλεγχοι σε όλη τη χώρα μέχρι την Κυριακή.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 25 τουρίστες που εισήλθαν από τον μεθοριακό σταθμό στον Προμαχώνα την Παρασκευή, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.
 
Όπως μετέδωσε το Open, πρόκειται για ταξιδιώτες από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, ενώ εκφράζεται φόβος ότι ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων αναμένεται να αυξηθεί όσο θα βγαίνουν τα αποτελέσματα των τεστ.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024