Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Σ. Πέτσας: Τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν για τον κορωνοϊό

Τατιάνα Ρόκου - 10 Ιούλιος 2020, 15:24

Πρόσθετα μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.


Μόλις πριν λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε τα πρόσθετα μέτρα, που αποφασίστηκαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε εκτάκτως σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ως απάντηση στη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και τον πρόσθετο κίνδυνο από τα “εισαγόμενα” κρούσματα. Τα μέτρα αυτά, σύμφωνα με τον ίδιο, στοχεύουν κυρίως στις αφίξεις από γειτονικές βαλκανικές χώρες:
 
• Όσοι εισέρχονται για μη ουσιώδεις λόγους από τις 6:00 το πρωί της Τρίτης 14 Ιουλίου στον Προμαχώνα υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν
• Η υποχρέωση του PLF παραμένει σε ισχύ. Ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης περιορίζεται σε 24 από 48 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα.
• Ενισχύεται ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Πάνω από 300 έλεγχοι σε όλη τη χώρα μέχρι την Κυριακή.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 25 τουρίστες που εισήλθαν από τον μεθοριακό σταθμό στον Προμαχώνα την Παρασκευή, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.
 
Όπως μετέδωσε το Open, πρόκειται για ταξιδιώτες από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, ενώ εκφράζεται φόβος ότι ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων αναμένεται να αυξηθεί όσο θα βγαίνουν τα αποτελέσματα των τεστ.|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top