Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Hellenic Seaplanes και Ελληνικά Υδατοδρόμια αναλαμβάνουν από κοινού το υδατοδρόμιο της Πάτρας

Βίκυ Καραντζαβέλου - 13 Ιούλιος 2020, 09:52

Η σύμβαση παραχώρησης του υδατοδρομίου θα έχει διάρκεια 12 ετών.


Βήμα για τη λειτουργία του Υδατοδρομίου Πάτρας έγινε χθες, με την υπογραφή της σύμβασης για την παραχώρηση του management του υδατοδρομίου. Το εταιρικό σχήμα, που συμβλήθηκε με τον Οργανισμό Λιμένα Πατρών (ΟΛΠΑ), αποτελείται από τις εταιρείες Hellenic Seaplanes και Ελληνικά Υδατοδρόμια και με την υπογραφή της σύμβασης αναλαμβάνει τη διοίκηση, διαχείριση, λειτουργία και εκμετάλλευση του υδατοδρομίου της Πάτρας.

Τη σύμβαση παραχώρησης του υδατοδρομίου, η οποία θα έχει διάρκεια 12 ετών, υπέγραψαν ο διευθύνων σύμβουλος του Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ, κ. Παναγιώτης Τσώνης και οι εκπρόσωποι της Ι.Κ.Ε. Υδατοδρόμιο Λιμένος Πατρών, κ.κ. Νικόλας Χαραλάμπους, ππρόεδρος και CEO της Hellenic Seaplanes S.A.) και Αναστάσιος Γκόβας, πρόεδρος της Ελληνικά Υδατοδρόμια Ι.Κ.Ε. Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν και οι κ.κ. Ειρηναίος Πελέχρας, διευθυντής Ανάπτυξης  της Hellenic Seaplanes, Χαράλαμπος Γαργαρέτας, διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Υδατοδρομίων της Hellenic Seaplanes και Κωνσταντίνος Βρης, Station Manager του Υδατοδρομίου Λιμένος Πατρών.Σε τοποθέτησή του ο κ. Χαραλάμπους ανέφερε: “Με την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης ολοκληρώσαμε ακόμη ένα βήμα προς τον ερχομό των υδροπλάνων στην Ελλάδα και μπαίνουμε πλέον στην τελική ευθεία έναρξης  μιας καινούριας μορφής συγκοινωνίας, που συμβάλλει στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας, ενώ προάγει αυτό που εμείς αποκαλούμε ‘Γρήγορη πρόσβαση’ στην πολυνησία και στην μεγάλη ακτογραμμή  της χώρας μας. Η πατρίδα μας έχει θάλασσα, έχει λίμνες και όλα εκείνα τα φυσικά χαρακτηριστικά για να υποδεχτούμε τη λειτουργία των υδροπλάνων. Σήμερα  κάνουμε ακόμη ένα αποφασιστικό βήμα. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα υπογραφούν και θα αδειοδοτηθούν και άλλα υδατοδρόμια, ώστε σύντομα να έχουμε τα πρώτα δρομολόγια υδροπλάνων”.  

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ δήλωσε: “Κάναμε σήμερα άλλο ένα σημαντικό βήμα για να καταστεί η πόλη και το λιμάνι της Πάτρας, κεντρικός κόμβος ενός πρώτου στοιχειώδους δικτύου υδατοδρομίων στη Δυτική Ελλάδα, συμβάλλοντας έτσι στην τουριστική και γενικότερη οικονομική αναπτυξιακή δυναμική της ευρύτερης περιφέρειας. Το πιστέψαμε και το πετύχαμε. Θέλω να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους του εταιρικού σχήματος για τη συνεργασία και να απευθύνω ιδιαίτερες ευχαριστίες στο προσωπικό του Οργανισμού μας που συνέβαλε για να φτάσουμε σήμερα στο σημείο να υπογράψουμε τη σύμβαση παραχώρησης για τη διαχείριση και λειτουργίας των υποδομών και υπηρεσιών του Υδατοδρομίου στο Λιμάνι της Πάτρας”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top