Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Επενδύσεις

Προχωρούν οκτώ στρατηγικές τουριστικές επενδύσεις ύψους 1,1 δισ. ευρώ

Τατιάνα Ρόκου - 16 Ιούλιος 2020, 15:51

Δημιουργία μαρίνας στη θέση 'Βλυχός' της Λευκάδας, ίδρυση τουριστικών καταλυμάτων και ξενοδοχείων στην Ίο, τη Βόνιτσα, την Ηλεία και τη Μύκονο.


Το “πράσινο φως” για 8 στρατηγικές επενδύσεις συνολικού ύψους 1,1 δισ. ευρώ, που συμβάλλουν στη δημιουργία 3.300 θέσεων εργασίας, άναψε στη σημερινή της συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ). Στη διυπουργική, υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης, Tουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, Επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια κ. Κώστας Φραγκογιάννης, ο γενικός γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα κ. Νίκος Μαντζούφας και ο γενικός γραμματέας Διεθνών-Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, κ. Γρηγόρης Δημητριάδης.

Οι επενδύσεις
Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η ένταξη των εξής 7 επενδύσεων στις διαδικασίες Στρατηγικών Επενδύσεων του Νόμου 3894/2010:

  • Δημιουργία μαρίνας στη θέση “Βλυχός” της Λευκάδας, κοινό έργο του Δήμου Λευκάδας και του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λευκάδας. Ο προϋπολογισμός της επένδυσης ανέρχεται σε 70 εκατ. ευρώ και πρόκειται να δημιουργηθούν 120 θέσεις εργασίας.
  • Ίδρυση σύνθετου τουριστικού καταλύματος στην περιοχή “Κουμπάρα - Διακοφτό” και ξενοδοχείου 5 αστέρων και τουριστικών κατοικιών στις περιοχές “Τζαμαριά - Φάρος” στην Ίο από την 105 ΑΕ. Ο προϋπολογισμός της επένδυσης ανέρχεται σε 43 εκατ. ευρώ και πρόκειται να δημιουργηθούν 165 θέσεις εργασίας. 
  • Ανέγερση Boutique Hotel 5 αστέρων και παραθεριστικών κατοικιών στην περιοχή “Πικρί Νερό” στην Ίο από την Νερό ΑΕ. Ο προϋπολογισμός της επένδυσης ανέρχεται σε 45 εκατ. ευρώ και πρόκειται να δημιουργηθούν 130 θέσεις εργασίας.
  • Ίδρυση δύο σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων και τουριστικών κατοικιών στην ευρύτερη περιοχή “Παπάς - Λούκας - Μανούσου - Πέτη - Χαμουχάδες” στην Ίο από την Lucas ΑΕ. Ο προϋπολογισμός της επένδυσης ανέρχεται σε 90 εκατ. ευρώ και πρόκειται να δημιουργηθούν 160 θέσεις εργασίας.
  • Κατασκευή σύνθετου τουριστικού καταλύματος (ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων και τουριστικών κατοικιών) στη θέση “ΒΑΡΚΟ” του Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας από την RND Investments Greece. Ο προϋπολογισμός της επένδυσης ανέρχεται σε 107 εκατ. ευρώ και πρόκειται να δημιουργηθούν 190 θέσεις εργασίας.
  • Δημιουργία σύνθετης τουριστικής επένδυσης τύπου resort με ξενοδοχειακά συγκροτήματα, τουριστικό λιμένα και παραθεριστική κατοικία στη θέση “Κάστρο” Κυλλήνης στην Ηλεία, από την Tουριστικές και Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Κυλλήνη ΑΕ. Ο προϋπολογισμός της επένδυσης ανέρχεται σε 240 εκατ. ευρώ και πρόκειται να δημιουργηθούν 630 θέσεις εργασίας.
  • Την ίδρυση δύο ξενοδοχείων (Raffles Mykonos και Fairmont Mykonos), τουριστικών κατοικιών και συνεδριακού κέντρου στη Μύκονο από τη White Mulberry Developement ΙΚΕ. Ο προϋπολογισμός της επένδυσης ανέρχεται σε 104 εκατ. ευρώ και πρόκειται να δημιουργηθούν 410 θέσεις εργασίας.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η τροποποίηση προηγούμενης απόφασης ώστε να υπαχθεί στις διαδικασίες των “Στρατηγικών Επενδύσεων” το σύνολο του επενδυτικού σχεδίου Elounda Hills στην Ελούντα της Κρήτης από την Mirum Hellas ΑΕ. Ο προϋπολογισμός της επένδυσης ανέρχεται σε 410 εκατ. ευρώ και πρόκειται να δημιουργηθούν 960 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο κατασκευής και λειτουργίας.

Μετά τη συνεδρίαση ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: “Παρά την κρίση του κορονοϊού, η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να αναπτύσσεται και οι επενδύσεις να προχωρούν με μεγάλη ταχύτητα. Σήμερα στη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων εγκρίναμε έργα ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ με στόχο να ενισχύσουμε την απασχόληση και να είμαστε έτοιμοι ώστε μόλις περάσει η κρίση του κορονοϊού η οικονομία να κάνει δυναμική επανεκκίνηση”.Στη φωτογραφία, ο Βλυχός στη Λευκάδα.|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top