Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Austrian Airlines ακυρώνει πτήσεις λόγω νέων απαγορεύσεων από την αυστριακή κυβέρνηση
Αεροπορικές εταιρείες

Η Austrian Airlines ακυρώνει πτήσεις λόγω νέων απαγορεύσεων από την αυστριακή κυβέρνηση

Το Υπουργείο Υγείας της Αυστρίας ανακοίνωσε νέες απαγορεύσεις στις αερομεταφορές από τις 16 Ιουλίου 2020, με αποτέλεσμα η Austrian Airlines να πρέπει να ακυρώσει πολλές πτήσεις έως τις 31 Ιουλίου 2020, κυρίως προς τα Βαλκάνια.

Το Αυστριακό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Φροντίδας & Προστασίας των Καταναλωτών επέκτεινε μαζικά τη λίστα απαγορεύσεων για τις προσγειώσεις αεροσκαφών και έτσι από χθες Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020 δεν επιτρέπεται η προσγείωση τακτικών πτήσεων από τις ακόλουθες χώρες (μεταξύ άλλων) στην Αυστρία: Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Αίγυπτος, Κοσσυφοπέδιο, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία, Ρουμανία και Σερβία. Οι απαγορεύσεις προσγείωσης αεροσκαφών από τη Βρετανία, τη Σουηδία και την Ουκρανία έχουν παραταθεί. Η NOTAM ισχύει έως τις 31 Ιουλίου 2020.

Λόγω της νέας απαγόρευσης, η Austrian Airlines αναγκάζεται να ακυρώσει όλες τις πτήσεις μεταξύ της Βιέννης και των ακόλουθων προορισμών κατά την περίοδο 16-31 Ιουλίου 2020: Βελιγράδι, Βουκουρέστι, Κάιρο, Κίεβο, Λονδίνο, Ποντγκόριτσα, Πρίστινα, Σεράγεβο, Σίμπιου, Σκόπια, Σόφια , Στοκχόλμη, Τίρανα και Βάρνα. Οι απαγορεύσεις  θα έχουν επίσης αντίκτυπο στο υπόλοιπο δίκτυο δρομολογίων της Austrian Airlines, λόγω του γεγονότος ότι οι επηρεαζόμενες διαδρομές είναι συχνές μεταξύ των transit επιβατών. Αυτοί οι επιβάτες θα επηρεαστούν, για παράδειγμα στις πτήσεις προς τις ΗΠΑ.


Ο CCO της Austrian Airlines, Andreas Otto.

“Φυσικά, καταλαβαίνουμε ότι η υγεία είναι κορυφαία προτεραιότητα στην τρέχουσα κατάσταση. Παραμένει κοινός στόχος για τον περιορισμό της πανδημίας. Ωστόσο, οι διασυνοριακές ταξιδιωτικές απαγορεύσεις για ολόκληρες χώρες -με εξαιρετικά σύντομη ειδοποίηση- αποτελούν τεράστια πρόκληση για εμάς και τους επιβάτες μας. Υποστηρίζουμε μια ομοιόμορφη και σταθερή ταξιδιωτική πολιτική εντός της ΕΕ, ώστε να μην αποδυναμωθεί η θέση της Βιέννης ως κόμβου πτήσεων μακροπρόθεσμα. Οι επαγγελματίες ταξιδιώτες και οι άλλοι επιβάτες θα βρουν διαφορετικά εναλλακτικούς τρόπους για να φτάσουν σε προορισμούς μεγάλων αποστάσεων”, λέει ο CCO της Austrian Airlines, Andreas Otto. “Μαζί με τις Αρχές και το αεροδρόμιο, θέλουμε και πρέπει να βρούμε μια λύση για την επιβατική κίνηση, προκειμένου να αποτρέψουμε την ανεξέλεγκτη είσοδο το συντομότερο δυνατό”.

Οι επιβάτες των οποίων οι πτήσεις ακυρώθηκαν και δε θέλουν να κάνουν χρήση της επιλογής να κλείσουν και πάλι εισιτήριο μπορούν να υποβάλουν αίτηση για επιστροφή χρημάτων χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική φόρμα στον ιστότοπο της Austrian Airlines. Οι επιβάτες που επιθυμούν να πετάξουν αργότερα έχουν διάφορες επιλογές να κλείσουν και πάλι εισιτήριο και μέχρι το τέλος του 2021.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024