Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Το κέντρο βάρους των αερομεταφορών συνεχίζει να μετατοπίζεται προς Ανατολάς

Τατιάνα Ρόκου - 20 Ιούλιος 2020, 11:52

Η παγκόσμια επιβατική κίνηση αυξήθηκε 3,5% το 2019, συνολικά σε 9,1 δισ. επιβάτες. Τα περισσότερα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα μεγάλα αεροδρόμια του κόσμου βρίσκονται στην Ασία.


Το World Council International Airport (ACI) World δημοσίευσε σήμερα το Παγκόσμιο Δελτίο Αναφορών Κυκλοφορίας Αεροδρομίων (World Airport Traffic Report Dataset), που καλύπτει την επιβατική κίνηση, τον όγκο φορτίου και τις κινήσεις αεροσκαφών για ολόκληρο το 2019 και περιλαμβάνει κάλυψη 2.565 αεροδρομίων σε 180 χώρες παγκοσμίως. Το σύνολο των δεδομένων παρέχει μια εικόνα μιας υγιούς αεροπορικής βιομηχανίας για το 2019. Πέρυσι τα αεροδρόμια του κόσμου διακίνησαν 9,1 δισ. επιβάτες, 120 εκατ. μετρικούς τόνους φορτίου και διαχειρίστηκαν πάνω από 102 εκατ. μετακινήσεις αεροσκαφών.

Η παγκόσμια επιβατική κίνηση αυξήθηκε 3,5% το 2019, συνολικά σε 9,1 δισ. επιβάτες. Η διεθνής επιβατική κίνηση αυξήθηκε ταχύτερα από την εγχώρια (+4,1% έναντι +2,4%). Ενώ η ανάπτυξη παρέμεινε θετική το 2019, απόδειξη της ανθεκτικότητας της επιβατικής κίνησης ενόψει της παγκόσμιας αβεβαιότητας που περιβάλλει πολλές οικονομίες, η αύξηση του 2019 είναι η μικρότερη αύξηση σε ετήσια βάση από το 2009.

Τα δεδομένα έδειξαν ότι, όσον αφορά την κυκλοφορία επιβατών, το κέντρο βάρους των αερομεταφορών συνέχισε να μετατοπίζεται προς τα ανατολικά το 2019. Τα περισσότερα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα μεγάλα αεροδρόμια του κόσμου βρίσκονται στην Ασία - οκτώ από τα 30 ταχύτερα αναπτυσσόμενα αεροδρόμια με περισσότερους από 15 εκατ. επιβάτες βρίσκεται σε δύο μόνο χώρες: την Κίνα και το Βιετνάμ.

“Τα αεροδρόμια βίωσαν μια περίοδο συνεχούς αύξησης της κίνησης των επιβατών το 2019, αλλά, παρά τη συνεχή αυτή ανάπτυξη, αντιμετωπίζουμε τώρα τη χειρότερη κρίση που αντιμετώπισε ποτέ ο κλάδος, με τρομερές απώλειες στην επιβατική κίνηση και τα έσοδα λόγω του αντίκτυπου της πανδημίας του COVID-19” δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ACI World Luis Felipe de Oliveira. “Ωστόσο, είμαστε θετικοί για το μέλλον της βιομηχανίας, διότι η συνδεσιμότητα που παρέχουμε και τα οφέλη για τις επιχειρήσεις και τον τουρισμό αντιπροσωπεύουν κρίσιμο μέρος της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης. Η αεροπορική βιομηχανία δημιουργεί άμεσα 11 εκατ. θέσεις εργασίας και περίπου το 60% αυτού του εργατικού δυναμικού βρίσκεται σε αεροδρόμια που παρέχουν απασχόληση, κοινωνικά οφέλη και οικονομική ανάπτυξη για τις κοινότητες που εξυπηρετούμε”.

Συνολικά, οι κινήσεις των αεροσκαφών αυξήθηκαν κατά 1,7% το 2019 σε πάνω από 100 εκατομμύρια. Οι παγκόσμιες εκτιμήσεις δείχνουν ότι υπήρχαν, κατά μέσο όρο, 115 επιβάτες ανά κίνηση το 2019, δηλαδή μια ετήσια αύξηση 1,8%.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top