Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ξενοδοχία

ΣΥΡΙΖΑ: 'Ανήκουστο να υποχρεώνονται γιατροί του ΕΣΥ παρακολουθούν ασθενείς σε ξενοδοχεία καραντίνας'

Βίκυ Καραντζαβέλου - 21 Ιούλιος 2020, 13:23

Ο τομεάρχης Υγείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ανδρέας Ξανθός τόνισε ότι αυτό θα έπρεπε να είναι αρμοδιότητα και ευθύνη των ιδιωτών γιατρών που έχουν συνάψει συμβάσεις με τα ξενοδοχεία.


Σήμερα, στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης του προς τον υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, ο βουλευτής και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Ξανθός αναφέρθηκε σε πρόσφατη (8 Ιουλίου 2020) εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, η οποία υποχρεώνει τους γιατρούς των πλησιέστερων μονάδων του ΕΣΥ (νοσοκομείων – Κέντρων Υγείας) να παρακολουθούν την πορεία της υγείας ασθενών που παραμένουν σε “ξενοδοχεία καραντίνας”.

Αυτό τόνισε ο κ. Ξανθός είναι “πρωτοφανές και ανήκουστο. Δεν έχει ξανασυμβεί στο ΕΣΥ να καλούνται οι γιατροί του να έχουν την ευθύνη ασθενών που δεν εξέτασαν, δεν νοσήλευσαν και δεν γνωρίζουν το ιστορικό τους και οι οποίοι βρίσκονται σε ιδιωτικό χώρο απομόνωσης με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον τουρισμό. Αυτό θα έπρεπε να είναι αρμοδιότητα και ευθύνη των ιδιωτών γιατρών που έχουν συνάψει συμβάσεις με τα ξενοδοχεία”.

Ο κ. Ξανθός κάλεσε τον κ. Κοντοζαμάνη να αποσύρει αυτή την εγκύκλιο και “να μην επιβαρύνει τους γιατρούς του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με ένα έργο που δεν είναι στα καθήκοντά τους”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top