Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού

Αιγίδα του ΕΟΤ σε εκδηλώσεις για τον κόσμο του παραμυθιού και την κερκυραϊκή κουζίνα

Τατιάνα Ρόκου - 22 Ιούλιος 2020, 10:32

Το θεατρικό έργο 'Γεύσεις και Κατακτήσεις' είναι βασισμένο στην ιστορία της κουζίνας της Κέρκυρας. Το 10ο Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου 'Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου την Ράχη' έχει σκοπό τη διάδοση της λαϊκής παράδοσης του παραμυθιού και την προβολή της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, μέσα από τα παραμύθια και τους μύθους της ανθρωπότητας.


Τη διαδραστική θεατρική παράσταση “Γεύσεις και Κατακτήσεις” του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κέρκυρας (ΔΗΠΕΘΕΚ) και το 10ο Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου, έθεσε υπό την αιγίδα του ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού με σχετικές αποφάσεις της προέδρου του, κας Άντζελας Γκερέκου, στο πλαίσιο της ενίσχυσης πρωτοβουλιών που προβάλουν τις θεματικές μορφές τουρισμού στη χώρα και εμπλουτίζουν το ελληνικό τουριστικό προϊόν.

Το θεατρικό έργο “Γεύσεις και Κατακτήσεις”, που θα παρουσιαστεί στις 30 και 31 Ιουλίου, είναι βασισμένο στην ιστορία της κουζίνας της Κέρκυρας, όπως αυτή απεικονίζεται στις παραδοσιακές κορφιάτικες συνταγές, οι οποίες αντανακλούν την πολύπλοκη ιστορία των κατακτήσεων του νησιού. Οι παραστάσεις θα λάβουν χώρα στο Μον Ρεπό, ενώ στον περιβάλλοντα χώρο θα πραγματοποιηθεί έκθεση τοπικών προϊόντων. Στόχος της ενέργειας είναι η προβολή της κερκυραϊκής γαστρονομίας, η προώθηση των τοπικών προϊόντων και της τοπικής οικονομίας και η παρουσίαση των ειδικών μορφών τουρισμού που προσφέρει το νησί, μέσω της ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς του.

Το 10ο Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου με την επωνυμία “Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου την Ράχη” θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως τις 9 Αυγούστου στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας. Το φεστιβάλ έχει σκοπό τη διάδοση της λαϊκής παράδοσης του παραμυθιού και την προβολή της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, μέσα από τα παραμύθια και τους μύθους της ανθρωπότητας. Κάθε χρόνο τις εκδηλώσεις του παρακολουθούν Βρετανοί, Αμερικάνοι, Γάλλοι, Δανοί και Γερμανοί μόνιμα διαμένοντες και επισκέπτες, οι οποίοι γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα και σχετίζονται με το αντικείμενο της αφήγησης, γεγονός που συμβάλει σημαντικά στην περαιτέρω τουριστική προβολή της ευρύτερης περιοχής όπου αυτό διεξάγεται.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top