Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ εικόνα της Αθήνας χρήζει άμεσης παρέμβασης σε καθαριότητα και ευπρεπισμό νεοκλασικών κτιρίων
Τουριστικά γραφεία

Η εικόνα της Αθήνας χρήζει άμεσης παρέμβασης σε καθαριότητα και ευπρεπισμό νεοκλασικών κτιρίων

Συνάντηση της FedHATTA με τον δήμαρχο Αθηναίων, για το κέντρο της πρωτεύουσας, ο οποίος δεσμεύτηκε άμεσα να μελετήσει τις προτάσεις που κατατέθηκαν και να προχωρήσει στις αντίστοιχες δράσεις.

Με αφορμή τη δημιουργία του Μεγάλου Περιπάτου από τον Δήμο Αθηναίων, αλλά και με μια μεγάλη ατζέντα θεμάτων, που αφορούν το κέντρο της Αθήνας, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας FedHATTA κ.κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, και Νικόλας Κελαϊδίτης, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον κ. Κώστα Μπακογιάννη, εκθέτοντας αφ’ενός τους προβληματισμούς σχετικά με το κυκλοφορικό και την ασφάλεια, αφ’ετέρου για την εικόνα της πρωτεύουσας ως τουριστικού προορισμού στις διεθνείς τουριστικές αγορές.

Αρχικά, η συζήτηση στράφηκε σε μια σειρά προτάσεων, που αφορούν την εύρυθμη κυκλοφοριακή λειτουργία στο ιστορικό κέντρο και τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος της πρωτεύουσας, ώστε η εξυπηρέτηση των τουριστών με τα τουριστικά λεωφορεία να είναι όχι μόνο ικανοποιητική, αλλά και ποιοτική.

Δεύτερο σημείο συζήτησης, ήταν η εικόνα της Αθήνας – της πλέον ιστορικής πρωτεύουσας της Ευρώπης, η οποία χρήζει άμεσης παρέμβασης σε ό,τι αφορά στην καθαριότητα, τον ευπρεπισμό νεοκλασικών κτιρίων και την υιοθέτηση μιας υγιούς σύγχρονης εικόνας. Έμφαση δόθηκε στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας για τους κατοίκους και τους τουρίστες, σε όλους τους δρόμους της πρωτεύουσας.

Το επόμενο θέμα ήταν η ανάπτυξη συγκεκριμένων προτάσεων δράσεων – στρατηγικών από πλευράς της Ομοσπονδίας FedHATTA, για την ανάδειξη της Αθήνας ως προορισμού city break, στις διεθνείς τουριστικές αγορές.

Για όλα τα παραπάνω, για τη στενή συνεργασία της Ομοσπονδίας με την ΕΑΤΑ (Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής της Αθήνας) για την τουριστική προβολή της πρωτεύουσας, αλλά και για τα μελλοντικά σχέδια της Ομοσπονδίας, που αφορούν διεθνείς διοργανώσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν, ο δήμαρχος Αθηναίων έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και προσοχή. Μάλιστα δεσμεύτηκε άμεσα να μελετήσει τις προτάσεις που κατατέθηκαν και να προχωρήσει στις αντίστοιχες δράσεις.

Όπως δήλωσε ο κ. Τσιλίδης, “η ατζέντα θεμάτων η οποία συζητήθηκε σε αυτήν τη συνάντηση, δεν ήταν καινούργια στο σύνολό της. Τα θέματα που αφορούν στην εξυπηρέτηση των τουριστών, τον ευπρεπισμό της πόλης και την ασφάλεια στο κέντρο της Αθήνας, τα συζητούμε επί σειρά ετών. Αλλά μας ικανοποίησε αρκετά το γεγονός ότι βρήκαμε θετική ανταπόκριση και ευνοϊκή διάθεση από πλευράς του δημάρχου. Βασιστήκαμε σε μελετημένες προτάσεις, δε μείναμε στις γενικές προθέσεις καλής θέλησης. Είμαστε πολύ συγκεκριμένοι, και για το λόγο αυτό τώρα είμαστε και πολύ αισιόδοξοι, ότι σύντομα η Αθήνα θα αποτελέσει ένα σημείο συνάντησης για τους ταξιδιώτες του κόσμου, που θα έρχονται στην πρωτεύουσα της Ελλάδας και θα φεύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024