Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΠοια κοινωνική απόσταση; Ατελείωτες ουρές στο Heathrow χωρίς τήρηση των μέτρων
Αεροδρόμια

Ποια κοινωνική απόσταση; Ατελείωτες ουρές στο Heathrow χωρίς τήρηση των μέτρων

'Σαν σαρδέλες' περιγράφουν επιβάτες ότι ένιωσαν, όταν βρέθηκαν σε τεράστιες ουρές στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου.

Εξαγριωμένοι επιβάτες παραπονέθηκαν ότι ήταν ‘στιβαγμένοι σα σαρδέλες” σε χαοτικές ουρές στο Αεροδρόμιο Heathrow της βρετανικής πρωτεύουσας, προκαλώντας αυξανόμενο φόβο για τη μή τήρηση των κοινωνικών αποστάσεων. Οι ταξιδιώτες ισχυρίστηκαν μάλιστα ότι ορισμένες ομάδες επιβατών δε φορούσαν καν μάσκες προσώπου.

Η διοίκηση στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βρετανίας αντιμετώπισε σειρά καταγγελιών κατά την τελευταία εβδομάδα, αυξάνοντας τις ανησυχίες ότι ο αριθμός των επιβατών που συνεχώς διογκώνεται μπορεί να προκαλέσει αύξηση των κρουσμάτων από τον κορονοϊό.

Μάλιστα, αυτό το Σαββατοκύριακο αναμένεται να είναι ιδιαίτερα “φορτωμένο” στο αεροδρόμιο, με τους Βρετανούς πρόθυμους να κάνουν χρήση του σχεδίου “αερογεφυρών’ για να ταξιδέψουν.


Chris Sarnowski @chrissarnowski (twitter)

Χρήστες του twitter “ανέβασαν” φωτογραφίες που φαίνεται ολοκάθαρα η μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων και το χάος στις ουρές.

Σχετικό βίντεο δείχνει μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων που έχουν κολλήσει σε μια μεγάλη ουρά στο Terminal 2. “Δεν υπάρχει κοινωνική απόσταση στην είσοδο του Terminal Two”, δήλωσε ο άντρας που μαγνητοσκοπούσε το βίντεο. “Υπάρχουν μεγάλες ουρές με ανθρώπους που πέφτουν ο ένας πάνω τον άλλον, δεν υπάρχει σύστημα και προσωπικό να διαχειριστεί την κατάσταση. Επικρατεί χάος με τους ανθρώπους να βγαίνουν από τους ανελκυστήρες και μη να λαμβάνουν καμία οδηγία”.

Jon Noble, @NobleF1 (twitter)

Άλλοι επέκριναν τους ανθρώπους που δεν φορούν μάσκες προσώπου μέσα στους τερματικούς σταθμούς, παρά τους κανόνες του Heathrow, που δηλώνουν ότι είναι υποχρεωτικές. “Άφιξη στο Heathrow T2. γράφει παντού ξεκάθαρα ότι πρέπει να φοράτε μάσκα προσώπου”, έγραψε στο twitter ο δημοσιογράφος Ali Azrouzi. “Ωστόσο, μια μικρή ομάδα ανθρώπων δε φορούν και κανένας υπεύθυνος του αεροδρομίου ή αεροπορικής εταιρείας ή αστυνομίας δεν τους το ζητά – ακόμη και κάποιοι από το προσωπικό του αεροδρομίου δε φορούν”.

Το Heathrow δικαιολογήθηκε ότι οι ουρές των επιβατών προκλήθηκαν επειδή αυτοί φτάνουν πλέον πολύ νωρίς στο αεροδρόμιο για τις πτήσεις τους. Ένας εκπρόσωπος δήλωσε: “Γνωρίζουμε ότι ορισμένοι επιβάτες φτάνουν αρκετές ώρες πριν από τις πτήσεις τους, κάτι που δεν είναι απαραίτητο και προκαλεί ορισμένα προβλήματα συμφόρησης. Για να αποφευχθεί αυτό, συνιστάται στους επιβάτες να φτάνουν έως δύο ώρες πριν από μια πτήση μικρών αποστάσεων και τρεις ώρες για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Οι ομάδες μας είναι έτοιμες να υποστηρίξουν όπου είναι δυνατόν, αλλά αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν στιγμές στο ταξίδι όπου η κοινωνική απόσταση δεν είναι πάντα δυνατή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα καλύμματα προσώπου είναι υποχρεωτικά στους τερματικούς σταθμούς, καθώς συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου μετάδοσης στο αεροδρόμιο”.

Το Heathrow είναι ζωολογικός κήπος, καμίς κοινωνική απόσταση. Γιατί δεν υπάρχουν δείξτες στο πάτωμα για τήρηση των 2μ. απόστασης και υπεύθυνοι να έλέγχουν τις ουρές ώστε οι επιβάτες να μη συνωστίζονται;’ γράφει ο Chris Pixel @PixelCharge, στη φωτογραφία που “ανέβασε” στο twitter.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024