Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΗ TUI ακυρώνει άμεσα όλες τις πτήσεις της από Βρετανία προς Ισπανία
TOs

Η TUI ακυρώνει άμεσα όλες τις πτήσεις της από Βρετανία προς Ισπανία

Ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις που επρόκειτο να αναχωρήσουν προς την ηπειρωτική Ισπανία και τις Καναρίους Νήσους σήμερα Κυριακή 26 Ιουλίου. Οι επιβάτες που επιστρέφουν στο Ην. Βασίλειο από την Ισπανία θα μείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες από χθες τα μεσάνυχτα. Η κατάσταση των πτήσεων μετά τις 26 Ιουλίου δεν είναι ακόμη σαφής.

Ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός οργανισμός του Ηνωμένου Βασιλείου, η TUI, ακυρώνει όλες τις πτήσεις από την ηπειρωτική Ισπανία και τις Καναρίους Νήσους προς το Ηνωμένο Βασίλειο από σήμερα Κυριακή 26 Ιουλίου έως την Κυριακή 9 Αυγούστου.

Η κίνηση αυτή έρχεται σε απάντηση στην αλλαγή των οδηγιών του Βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών, που συμβουλεύει ενάντια σε όλα (εκτός των αναγκαίων) ταξιδιών προς την Ισπανία, η οποία βιώνει έξαρση των κρουσμάτων COVID-19. Σημειώνεται ότι ο ταξιδιωτικός οργανισμός είχε προειδοποιήσει για αυτή του την ένεργεια.

Ο Andrew Flintham, διευθύνων σύμβουλος της TUI UK & Ireland, δήλωσε: “Λόγω της καθυστερημένης ανακοίνωσης το Σάββατο 25 Ιουλίου από την Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με την αλλαγή στις ταξιδιωτικές οδηγίες για την Ισπανία, ακυρώσαμε όλες τις πτήσεις που επρόκειτο να αναχωρήσουν προς την ηπειρωτική Ισπανία και τις Καναρίους Νήσους την Κυριακή 26 Ιουλίου. Θα επικοινωνήσουμε με όλους τους πελάτες είτε για να κανονίσουμε την πλήρη επιστροφή των χρημάτων τους είτε την επιλογή να κάνουν εκ νέου κράτηση για τις διακοπές τους με κίνητρο κράτησης. Όλοι οι πελάτες που βρίσκονται σε διακοπές μπορούν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τις διακοπές τους και θα επιστρέψουν με την προγραμματισμένη πτήση τους στην πατρίδα τους.

Είμαστε απίστευτα απογοητευμένοι που δεν λάβαμε έγκαιρη ειδοποίηση για αυτήν την εξέλιξη ή ότι αυτή η απόφαση δεν ελήφθη μόλις χθες, καθώς πολλοί Βρετανοί ταξιδεύουν για διακοπές το Σαββατοκύριακο.

Επίσης, προσπαθούμε να καταλάβουμε γιατί έχει εκδοθεί καραντίνα για μια ολόκληρη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των Καναρίων Νήσων και των Βαλεαρίδων Νήσων, όταν η ταξιδιωτική οδηγία δεν έχει μία γραμμή (ισχύει μόνο για την ηπειρωτική Ισπανία) και καταδεικνύει γιατί πρέπει να εξεταστεί η δημιουργία σαφών περιφερειακών ταξιδιωτικών ‘διαδρόμων’.

Η υγεία και η ασφάλεια των πελατών και των συναδέλφων μας είναι πάντα η υψηλότερη προτεραιότητά μας και καλωσορίζουμε τις ταξιδιωτικές οδηγίες που προστατεύουν όσους κάνουν διακοπές μαζί μας. Ωστόσο, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου πρέπει να συνεργαστεί στενά με τον ταξιδιωτικό κλάδο, καθώς αυτό το επίπεδο αβεβαιότητας και σύγχυσης είναι καταστροφικό για τις επιχειρήσεις και απογοητευτικό για όσους προσβλέπουν σε ένα διάλειμμα, το οποίο και δικαιούνται”.

Οι επιβάτες που επιστρέφουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Ισπανία θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες από χθες μεσάνυχτα. Η κατάσταση των πτήσεων μετά την Κυριακή 26 Ιουλίου δεν είναι ακόμη σαφής.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024