Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςWTTC: 'Καταστροφική για τον τουρισμό η απόφαση για καραντίνα των Βρετανών τουριστών που γυρίζουν από Ισπανία'
Τουριστική πολιτική

WTTC: 'Καταστροφική για τον τουρισμό η απόφαση για καραντίνα των Βρετανών τουριστών που γυρίζουν από Ισπανία'

Οι καραντίνες είναι ανίκανες να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών, υποστηρίζει η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών & Τουρισμού, Gloria Guevara.

Όσον αφορά στην απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να επαναφέρει την Ισπανία στον κατάλογο χωρών με υψηλό κίνδυνο μετάδοσης του COVID-19, η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών & Τουρισμού (WTTC) Gloria Guevara, δήλωσε: “Η απαίτηση για τους τουρίστες του Ηνωμένου Βασιλείου που επιστρέφουν από την Ισπανία να μπουν για άλλη μια φορά σε καραντίνα 14 ημερών θα είναι εξαιρετικά απογοητευτική για χιλιάδες Βρετανούς παραθεριστές – και είναι καταστροφικό για την τουριστική βιομηχανία, τόσο στην Ισπανία όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ενώ η υγεία και η ασφάλεια των ταξιδιωτών -καθώς και εκείνων που εργάζονται στον κλάδο ταξιδιών και τουρισμού- είναι υψίστης σημασίας, αυτή η κίνηση θα είναι ένα σκληρό πλήγμα για τους τουρίστες που βρίσκονται ήδη στην Ισπανία, οι οποίοι τώρα θα αναγκαστούν να απομονωθούν όταν επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Το WTTC πιστεύει ότι οι καραντίνες δεν κάνουν τίποτα για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών, σε μια εποχή που πρέπει να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να επιστρέψουν στα ταξίδια, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα ‘Safe Travels’, για να δώσουν ελπίδα ώστε να διασωθεί μέρος της καλοκαιρινής περιόδου του 2020.

Προτρέπουμε τις κυβερνήσεις να εξετάσουν το ενδεχόμενο τοπικών lockdown αντί να κλείνουν τα σύνορα ολόκληρης χώρας. ‘Βάφοντας’ ολόκληρη τη χώρα με το ίδιο πινέλο δεν ωφελεί κανέναν. Ενώ κατανοούμε την ανησυχία για προορισμούς όπως η Ισπανία με νέα κρούσματα COVID-19, η πλειονότητα της χώρας και των νησιών της, που είναι απίστευτα δημοφιλείς προορισμοί διακοπών, έχουν λιγότερα κρούσματα από το Ηνωμένο Βασίλειο. Ενθαρρύνουμε τη βρετανική κυβέρνηση να εξετάσει λύσεις που μειώνουν τον αντίκτυπο στους παραθεριστές και σε εκείνους των οποίων τα προς το ζην εξαρτώνται από τα ταξίδια και τον τουρισμό”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024