Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Νομοθεσία

ΚΕ.Π.ΚΑ.: Τι ισχύει για ακυρώσεις – αναβολές εκδηλώσεων λόγω COVID-19

Τατιάνα Ρόκου - 28 Ιούλιος 2020, 12:23

Ο καταναλωτής δεν είναι υποχρεωμένος να δεχθεί πιστωτικό σημείωμα (κουπόνι - voucher), αλλά μπορεί να επιμείνει να πάρει πίσω τα χρήματά του.


Σύμφωνα με το άρθρο 16 του Ν. 4708/21.7.2020 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 140Α/21-7-2020, σε περίπτωση που ακυρωθεί ή αναβληθεί (ή έχει ακυρωθεί ή έχει αναβληθεί) μια συναυλία, θεατρική παράσταση, ή κάποιο άλλο ζωντανό θέαμα, ή ακρόαμα, από 25 Φεβρουαρίου έως και 30 Σεπτεμβρίου 2020, εάν ο διοργανωτής υποχρεούται να επιστρέψει στον πελάτη οποιοδήποτε ποσό που ο πελάτης έχει καταβάλει ως αντίτιμο εισιτηρίου, κατά παρέκκλιση των εφαρμοστέων διατάξεων σύμβασης ή νόμου, ο διοργανωτής δύναται να προσφέρει στον πελάτη, αντί της επιστροφής των χρημάτων, ισόποσο πιστωτικό σημείωμα ισχύος έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Εάν για οποιοδήποτε λόγο κατά τη λήξη της ισχύος του πιστωτικού σημειώματος, δεν έχει χρησιμοποιηθεί αυτό από τον πελάτη, ο πελάτης δικαιούται και ο διοργανωτής υποχρεούται να καταβάλει στον πελάτη χρηματικό ποσό ίσο με την αξία του πιστωτικού σημειώματος έως τις 31 Οκτωβρίου 2021.

Το άρθρο αυτό προβλέπει ότι ο καταναλωτής δεν είναι υποχρεωμένος να δεχθεί το πιστωτικό σημείωμα (κουπόνι - voucher). Μπορεί να επιμείνει να πάρει πίσω τα χρήματά του. “Ένας λόγος, που οι καταναλωτές είναι καλό να επιμείνουμε στην επιστροφή του αντιτίμου των εισιτηρίων είναι ότι τα πιστωτικά σημειώματα δεν έχουν καμία εγγύηση, σε περίπτωση πτώχευσης του διοργανωτή”, σημειώνει το ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. καλεί όλους τους καταναλωτές να απευθύνονται σε αυτό, σε περίπτωση που ο διοργανωτής αρνείται την επιστροφή των χρημάτων.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top