Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ακτοπλοΐα

Εγκαινιάστηκε το Cruise Ferry 'Κύδων Παλάς' στη γραμμή των Χανίων

Τατιάνα Ρόκου - 28 Ιούλιος 2020, 13:39

Το Cruise Ferry Κύδων Παλάς εκτελεί προγραμματισμένα δρομολόγια, με αναχωρήσεις, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, από Δευτέρα έως Παρασκευή από το λιμάνι του Πειραιά στις 16:00 και από το λιμάνι της Σούδας στις 23:59 και κάθε Σάββατο και Κυριακή από το λιμάνι του Πειραιά στις 11:00 και από το λιμάνι της Σούδας στις 22:30.


Την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020 πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαινίων του Cruise Ferry Κύδων Παλάς των Μινωικών Γραμμών στο λιμάνι του Πειραιά, με κεντρικό ομιλητή τον κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Το όνομα του πλοίου είναι εμπνευσμένο από τον εγγονό του Μίνωα, Κύδωνα που ίδρυσε την πόλη των Χανίων, την αρχαία Κυδωνία.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με καλωσόρισμα και συνεχίστηκε με την ομιλία του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, κ. Αντώνη Μανιαδάκη.

Έπειτα, ακολούθησε η ομιλία του κ. Πλακιωτάκη, ο οποίος τόνισε ότι, η δρομολόγηση του Cruise Ferry Κύδων Παλάς αποτελεί μία σημαντική επένδυση, ειδικότερα αυτήν τη δύσκολη χρονική περίοδο, συμβάλλοντας στην ανόρθωση του τουρισμού και την ανάπτυξη του μεταφορικού έργου. Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη συνέχιση της πιστής εφαρμογής και τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων και μέτρων κατά της διάδοσης του κορωνοϊού, όπως αυτά εφαρμόστηκαν και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχει σταθεί αρωγός δίπλα στις ναυτιλιακές εταιρείες και τους ναυτικούς, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας. Τέλος, ευχήθηκε στη Διοίκηση της εταιρείας, τους Αξιωματικούς και τα μέλη του πληρώματος του πλοίου Κύδων Παλάς ήρεμες θάλασσες και καλά ταξίδια.


Από αριστερά, οι κ.κ. Αντώνης Μανιαδάκης, διευθύνων σύμβουλος των Μινωικών Γραμμών, Γιάννης Πλακιωτάκης, υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Emanuele Grimaldi, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Μινωικών Γραμμών.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Μινωικών Γραμμών, Emanuele Grimaldi, μέσω του σύντομου χαιρετισμού του, ευχαρίστησε τον υπουργό και τις Αρχές για την τιμητική παρουσία τους στην εκδήλωση αυτή και καλωσόρισε όλους τους παρευρισκομένους στο Cruise Ferry Κύδων Παλάς. Ευχαρίστησε, επίσης, το προσωπικό των Μινωικών Γραμμών σε στεριά και θάλασσα, που συνέχισαν να προσφέρουν αδιάλειπτα τις υπηρεσίες του στο επιβατικό κοινό και τους συνεργάτες της εταιρείας υπό τις δυσμενείς συνθήκες της πανδημίας. Τέλος, υπογράμμισε τη σημασία της συνέχισης λειτουργίας σημαντικών τομέων της οικονομίας, εν μέσω της περιόδου της υγειονομικής αυτής κρίσης, όπως οι κλάδοι των μεταφορών/logistics και της ναυτιλίας.

Ο κ. Μανιαδάκης ευχαρίστησε τον κ. Πλακιωτάκη που ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση και τόνισε ότι η παρουσία του καταδεικνύει την ένθερμη στήριξη της Πολιτείας σε τέτοιου είδους επενδυτικά σχέδια, που συμβάλλουν τόσο στην αναβάθμιση της ελληνικής ακτοπλοΐας, όσο και στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας. Επίσης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, επισήμανε: “Το σύγχρονο οικολογικό Cruise Ferry Κύδων Παλάς κατασκευάστηκε στη Γένοβα της Ιταλίας υπό την αποκλειστική μου τότε ευθύνη. Μαζί με τα τρία αδερφά του πλοία, είναι τα ταχύτερα συμβατικά, επιβατηγά-οχηματαγωγά του κόσμου. Αποτελεί λοιπόν το νεότερο και ταχύτερο πλοίο των Χανίων. Το Cruise Ferry Κύδων Παλάς μπορεί να φιλοξενήσει 2.500 επιβάτες το καλοκαίρι / 2.448 επιβάτες το χειμώνα, 758 κλίνες και 700 Ι.Χ. αυτοκίνητα ή 113 φορτηγά και 100 Ι.Χ.. Αναπτύσσει υπηρεσιακή ταχύτητα 31,50 κόμβων. Διαθέτει πολυτελή ξενοδοχειακό εξοπλισμό και υπερσύγχρονα συστήματα ασφάλειας και πλοήγησης.

Στόχος της εταιρείας μας, μέσω της δρομολόγησης του Cruise Ferry Κύδων Παλάς στη γραμμή Πειραιάς – Χανιά – Πειραιάς, είναι να προσφέρει στο επιβατικό κοινό και τους συνεργάτες μας, ασφαλείς, ποιοτικές και αξιόπιστες υπηρεσίες, μετατρέποντας το ταξίδι τους με πλοίο σε μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία”.

Το Cruise Ferry Κύδων Παλάς εκτελεί προγραμματισμένα δρομολόγια, με αναχωρήσεις, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, από Δευτέρα έως Παρασκευή από το λιμάνι του Πειραιά στις 16:00 και από το λιμάνι της Σούδας στις 23:59 και κάθε Σάββατο και Κυριακή από το λιμάνι του Πειραιά στις 11:00 και από το λιμάνι της Σούδας στις 22:30.Στιγμιότυπο από τα εγκαίνια του Cruise Ferry Κύδων Παλάς. Στο βήμα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top