Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Πολιτισμός

Την 25η Μαρτίου 2021 τα εγκαίνια της Εθνικής Πινακοθήκης

Τατιάνα Ρόκου - 29 Ιούλιος 2020, 11:07

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, προχωρούν η απεντόμωση και ο καθαρισμός των έργων, πριν τη μεταφορά τους στο κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης, ενώ με χορηγία θα πραγματοποιηθεί ο καθαρισμός και η μεταφορά των βιβλίων του πολύτιμου αρχείου της.


Την πορεία των εργασιών στο εργοτάξιο της Εθνικής Πινακοθήκης εξέτασε χθες το πρωί σε αυτοψία της στον χώρο, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη, συνοδευόμενη από τον γενικό γραμματέα Πολιτισμού κ. Γιώργο Διδασκάλου, την διευθύντρια της ΕΠΜΑΣ κα Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα και υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΠΟΑ. Όπως διαπιστώθηκε από την υπουργό, η πορεία του έργου εξελίσσεται βάσει του χρονοδιαγράμματος, σύμφωνα με το οποίο τα εγκαίνια της Εθνικής Πινακοθήκης θα πραγματοποιηθούν την 25η Μαρτίου 2021.“Στο εμβληματικό έργο της Πινακοθήκης έχουμε εντείνει τους ρυθμούς. Το έργο προχωρεί γρήγορα, με ρυθμό ικανοποιητικό και η πρόοδος πλέον είναι εμφανής”, δήλωσε η κα Μενδώνη. “Πριν από έναν χρόνο, παραλάβαμε ένα λιμνάζον εργοτάξιο, στάσιμο και χωρίς συγκεκριμένο χρόνο παράδοσης του έργου. Κινήσαμε αμέσως όλες τις διαδικασίες και ενεργοποιήσαμε τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που ανταποκρίθηκαν με επάρκεια και ζήλο. Η Εθνική Πινακοθήκη θα εγκαινιαστεί την 25η Μαρτίου 2021, όπως όρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη επίσκεψή του στο ΥΠΠΟΑ στις 2 Αυγούστου 2019. Σήμερα διαπιστώσαμε με ικανοποίηση ότι τα έργα εκτελούνται σύμφωνα με τις οδηγίες που έχομε δώσει, εντός του χρονικού πλαισίου και με απόλυτη εφαρμογή της μουσειολογικής μελέτης”.

Στους εκθεσιακούς χώρους τοποθετούνται τα πατώματα, οι επενδύσεις στους τοίχους και οι ψευδοροφές, ενώ προχωρούν και οι εγκαταστάσεις στους χώρους υγιεινής. Σε εξέλιξη βρίσκεται και η κατασκευή του κεντρικού αμφιθεάτρου, το οποίο θα παραδοθεί ολοκληρωμένο τον προσεχή Οκτώβριο. Αντίστοιχο είναι και το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί για την τοποθέτηση του “πλανάρ”, του υαλοστασίου, που καλύπτει το κτήριο Β και επιτρέπει στους επισκέπτες να περπατούν στις ράμπες και συγχρόνως να απολαμβάνουν την θέα προς τον Λυκαβηττό. Την επόμενη εβδομάδα υπογράφεται η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία για την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, έργο, το οποίο εντάχθηκε στο ΠΕΠ Αττικής- ΕΣΠΑ 2014-2020, προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, δρομολογείται ο διαγωνισμός, ώστε να προκηρυχθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο για τα ψηφιακά προγράμματα της Πινακοθήκης, προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, προχωρούν η απεντόμωση και ο καθαρισμός των έργων, πριν τη μεταφορά τους στο κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης, ενώ με χορηγία θα πραγματοποιηθεί ο καθαρισμός και η μεταφορά των βιβλίων του πολύτιμου αρχείου της.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top