Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ξενοδοχία

Η μέση πληρότητα δεν ξεπερνά το 25–30% πανελλαδικά λένε οι ξενοδόχοι

Βίκυ Καραντζαβέλου - 29 Ιούλιος 2020, 16:10

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος τόνισε σήμερα ότι παρατηρίται μεγάλη πτώση στην τουριστική κίνηση 'από το φοβικό κλίμα λόγω κορωνοϊού' και απαιτούνται εμπροσθοβαρή μέτρα το Σεπτέμβριο.


Τα επιδημιολογικά δεδομένα επηρεάζουν την καθημερινότητα και τον τουρισμό, με αποτέλεσμα η μέση πληρότητα να μην ξεπερνά το 25 – 30% πανελλαδικά με ορισμένες εξαιρέσεις κυρίως στα μικρά νησιά, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρη Τάσιο. Σε τηλεφωνική του παρέμβαση στην πρωινή εκπομπή του Open “Ώρα Ελλάδος”, ο επικεφαλής της ΠΟΞ περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι επιχειρηματίες του κλάδου που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τις Τράπεζες και το Δημόσιο, αφού δεν υπάρχουν έσοδα και ζήτησε να θεσμοθετηθούν άμεσα τα κατάλληλα μέτρα στήριξης και διευκολύνσεις από το κράτος για τους ιδιοκτήτες που βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα των “λουκέτων”, αλλά και ενίσχυση των επιδομάτων για εργαζόμενους που δεν απορροφώνται από την αγορά εργασίας.

“Έχουν ανοίξει περίπου τα μισά ξενοδοχεία, αλλά λόγω του φοβικού κλίματος που έχει περάσει και στον Έλληνα πολίτη, δεν αναμένεται να ξαναγεμίσει το ταμείο προτού τον Ιούλιο του 2021, άρα χρειάζονται εμπροσθοβαρή μέτρα από το Σεπτέμβριο για να έχουμε καλύτερη ψυχολογία και να καταφέρουμε να αντέξουμε μέχρι τότε”, σημείωσε και πρόσθεσε πως οι ξενοδόχοι έχουν προχωρήσει σε προσφορές στα 5θήμερα πακέτα για τον εσωτερικό τουρισμό με έκπτωση 20% στις τιμές, ενώ για τους ξένους ισχύει η πριμοδότηση του 50% στο αρνητικό τεστ COVID-19.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top