Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
TOs

Η TUI βάζει λουκέτο σε 166 καταστήματα στο Ην. Βασίλειο και την Ιρλανδία

Βίκυ Καραντζαβέλου - 31 Ιούλιος 2020, 11:30

Η εταιρεία θεωρεί ότι η απόφασή της έχει λογική, καθώς το 70% των βρετανικών κρατήσεων της TUI γίνονται πλέον, online και έχει γίνει μετατόπιση των κρατήσεων των πελατών διαδικτυακά.


Ο ταξιδιωτικός κολοσσός TUI ανακοίνωσε ότι θα κλείσει 166 καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία (τα λεγόμενα High Street stores), λόγω της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού.

Το κλείσιμο των καταστημάτων θα επηρεάσει 900 εργαζομένους αλλά η εταιρεία θα προσπαθήσει να μετακινήσει το 70% του προσωπικού αυτού σε νέες θέσεις κατ’οίκον εργασίας στα Τμήματα Πωλήσεων και Υπηρεσιών, το οποίο σημαίνει ότι κινδυνεύουν περίπου 270 θέσεις εργασίας.

Η βρετανική μονάδα της TUI αναγκάστηκε να ακυρώσει χιλιάδες πακέτα διακοπών αυτήν την εβδομάδα όταν η βρετανική κυβέρνηση εξέδωσε οδηγία κατά των ταξιδιών στην Ισπανία, επαναφέροντας την 14ήμερα καραντίνα για τις αφίξεις από τη χώρα, μερικές εβδομάδες αφού ανακοίνωσε ότι τα ταξίδια εκεί είναι ασφαλή.

Η TUI ανακοίνωσε ότι με το κλείσιμο των 166 καταστημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία θα συνεχίσει να έχει και πάλι 350 καταστήματα στις χώρες αυτές, αλλά ότι η απόφαση αυτή έχει λογική, καθώς το 70% των βρετανικών κρατήσεων της TUI γίνονται online και έχει γίνει μετατόπιση των κρατήσεων των πελατών διαδικτυακά.

“Θέλουμε να είμαστε στην καλύτερη δυνατή θέση για να παρέχουμε εξαιρετική εξυπηρέτηση στους πελάτες μας, είτε σε κατάστημα High Street, μέσω τηλεφώνου είτε μέσω διαδικτύου και θα συνεχίσουμε να βάζουμε τον πελάτη στο επίκεντρο αυτού που κάνουμε”, δήλωσε ο Andrew Flintham, γενικός διευθυντής της TUI UK και Ιρλανδίας. “Είναι επομένως επιτακτική ανάγκη να λάβουμε αυτές τις δύσκολες αποφάσεις μείωσης κόστους, να φροντίσουμε τους συναδέλφους μας κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας πρωτοφανούς κατάστασης αβεβαιότητας, προσφέροντας παράλληλα σύγχρονη εξυπηρέτηση πελατών”.

Η TUI ανέφερε επίσης στο BBC ότι έχει κλείσει κέντρα εξυπηρέτησης πελατών και εκτός Ευρώπης, σε Μουμπάι και Γιοχάνεσμπουργκ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top