Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Η Γερμανία άρει μερικώς την ταξιδιωτική της οδηγία για την Τουρκία

Τατιάνα Ρόκου - 05 Αύγουστος 2020, 09:20

Υποχρεωτικά τεστ για τον κορωνοϊό σε όσους επιστρέφουν από χώρες όπου θεωρείται πως υπάρχει υψηλός κίνδυνος μόλυνσης.


Τη μερική άρση της ταξιδιωτικής οδηγίας που ισχύει για την Τουρκία ανακοίνωσε το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, από τους περιορισμούς που ισχύουν για τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από την Τουρκία έως και το τέλος Αυγούστου εξαιρούνται τώρα οι περιοχές Αττάλειας, Σμύρνης, Αϊδινίου και Μούγλων, “υπό την προϋπόθεση της αυστηρής τήρησης του συνολικού σχεδίου τουρισμού και υγιεινής” της χώρας. Σύμφωνα με αυτό, εντός 48 ωρών πριν από την επιστροφή στην Γερμανία, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να υποβληθούν σε τεστ για κορωνοϊό, καλύπτοντας οι ίδιοι το κόστος, το οποίο ανέρχεται σε 15-30 ευρώ.

Διευκρινίζεται ότι για τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν στη Γερμανία από τις υπόλοιπες περιοχές της Τουρκίας θα πρέπει είτε να τεθούν σε 14ήμερη καραντίνα κατ‘οίκον είτε να υποβληθούν σε τεστ μετά την άφιξή τους είτε να παρουσιάσουν πρόσφατο τεστ με αρνητικό αποτέλεσμα.

Αυτήν την εβδομάδα έγιναν και υποχρεωτικά τα τεστ στους ταξιδιώτες που επιστρέφουν στη Γερμανία από χώρες του εξωτερικού όπου θεωρείται πως υπάρχει υψηλός κίνδυνος μόλυνσης από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Jens Spahn.

“Έχουμε έτοιμα τα πρώτα σχέδια. Θέλουμε να συντονιστούμε σωστά με τα ομόσπονδα κράτη, καθώς θα χρειαστεί να είναι σε θέση να εφαρμόσουν το μέτρο στα αεροδρόμια και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς”, δήλωσε ο υπουργός στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD την περασμένη Δευτέρα.Στη φωτογραφία, ο Γερμανός υπουργός Υγείας Jens Spahn.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top