Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΈως 31 Οκτωβρίου παρατείνεται η αναστολή των αμερικανικών κρουαζιερών
Κρουαζιέρα

Έως 31 Οκτωβρίου παρατείνεται η αναστολή των αμερικανικών κρουαζιερών

Κάθε μέρα αναστολής των αμερικανικών επιχειρήσεων κρουαζιέρας οδηγεί σε απώλεια έως και 110 εκατ. δολ. σε οικονομική δραστηριότητα και απώλεια 800 άμεσων και έμμεσων θέσεων εργασίας.

Ο Cruise Lines International Association (CLIA) ανακοίνωσε ότι οι εταιρείες-μέλη της συμφώνησαν να συνεχίσουν την αναστολή (εθελοντικά) τις αμερικανικές κρουαζιέρες μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2020. Ο Σύνδεσμος εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση εκ μέρους των μελών του:

“Παρά τη χρήσιμη ευθυγράμμιση μεταξύ της προηγούμενης εθελοντικής αναστολής της CLIA έως τις 15 Σεπτεμβρίου και της τρέχουσας ημερομηνίας “No-Sail Order” του CDC στις 30 Σεπτεμβρίου, πιστεύουμε ότι είναι συνετό αυτήν τη στιγμή να παρατείνουμε εθελοντικά την αναστολή των αμερικανικών κρουαζιερών έως τις 31 Οκτωβρίου. Είναι μια δύσκολη απόφαση, καθώς αναγνωρίζουμε τη συντριπτική επίδραση που είχε αυτή η πανδημία στην κοινότητά μας και σε κάθε άλλη βιομηχανία. Ωστόσο, θεωρούμε ότι αυτή η προληπτική δράση καταδεικνύει περαιτέρω τη δέσμευση της βιομηχανίας της κρουαζιέρας στη δημόσια υγεία και την προθυμία να αναστείλει εθελοντικά τις επιχειρήσεις της προς το συμφέρον της δημόσιας υγείας και ασφάλειας, όπως συνέβη ήδη δύο φορές στο παρελθόν. Τα μέλη της της CLIA θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την κατάσταση, επανεξετάζοντας μια πιθανή περαιτέρω παράταση στις/ή πριν από τις 30 Σεπτεμβρίου 2020. Ταυτόχρονα, εάν αλλάξουν οι συνθήκες στις ΗΠΑ και καθίσταται δυνατή η πραγματοποίηση σύντομων, τροποποιημένων δρομολογίων των πλοίων, θα εξετάσουμε μια νωρίτερη επανεκκίνηση“.

Σύμφωνα με την τελευταία Μελέτη Οικονομικών Επιπτώσεων της CLIA, η κρουαζιέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζει σχεδόν μισό εκατομμύριο (421.000) αμερικανικές θέσεις εργασίας και “παράγει” 53 δισ. δολ. ετησίως σε οικονομική δραστηριότητα σε ολόκληρη τη χώρα. Κάθε μέρα αναστολής των αμερικανικών επιχειρήσεων κρουαζιέρας οδηγεί σε απώλεια έως και 110 εκατ. δολ. σε οικονομική δραστηριότητα και απώλεια 800 άμεσων και έμμεσων θέσεων εργασίας. Ο αντίκτυπος της αναστολής είναι ιδιαίτερα έντονος σε πολιτείες που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό κρουαζιέρας, όπως η Φλόριντα, το Τέξας, η Αλάσκα, η Ουάσιγκτον, η Νέα Υόρκη και η Καλιφόρνια.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024