Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κύπρος

Μόλις στο 11% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της Πάφου τον Ιούλιο

Βίκυ Καραντζαβέλου - 06 Αύγουστος 2020, 12:22

Προς το παρόν, δεν υπάρχει καμία ένδειξη για σοβαρή κίνηση από την βρετανική αγορά και αυτοί που διακινούνται σήμερα από και προς Βρετανία είναι Κύπριοι που ταξιδεύουν μεταξύ των δύο χωρών για σκοπούς εργασίας και ελάχιστοι Βρετανοί.


Εξήντα ξενοδοχειακά καταλύματα βρίσκονται σε λειτουργία στην Επαρχία Πάφου από τον Αύγουστο μήνα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου κ. Θάνο Μιχαηλίδη. Σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως οι πληρότητες του Ιουλίου μόλις που άγγιξαν το 11%, ενώ οι ξενοδόχοι της Επαρχίας Πάφου αναμένουν τον Αύγουστο να είναι καλύτερος από τον Ιούλιο, που κατέγραψε πολύ χαμηλές πληρότητες. Παρά ταύτα, ο Αύγουστος από θέμα πληροτήτων δεν παύει να είναι ο χειρότερος Αύγουστος από τα προηγούμενα χρόνια.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου επεσήμανε ότι αύξηση των πληροτήτων θα παρατηρηθεί, όπως αναμένεται, το δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου, ενώ το πρώτο δεκαήμερο που διανύουμε τώρα οι πληρότητες εξακολουθούν να βρίσκονται στα επίπεδα του Ιουλίου. Όσο για το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου εκτίμησε ότι οι πληρότητες αναμένονται να είναι χαμηλές και ίσως και χαμηλότερες από το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Ο κ. Μιχαηλίδης διαβεβαίωσε τους Κύπριους που επιθυμούν να επιλέξουν τα ξενοδοχεία της Πάφου για τις διακοπές τους ότι όλα τα ξενοδοχεία από την ημέρα που έχουν ανοίξει τηρούν ευλαβικά το πρωτόκολλο ασφάλειας και λειτουργίας όπως έχει δοθεί από το Υπουργείο Υγείας. Επιπρόσθετα, σημείωσε ότι ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Πάφου λαμβάνει πάρα πολύ σοβαρά το θέμα ασφάλειας της υγείας τόσο των εργαζομένων όσο και των επισκεπτών στα ξενοδοχεία της Πάφου, προσθέτοντας πως οι διακοπές στα ξενοδοχεία φέτος παρέχουν την ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει τις διακοπές του σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Όσον αφορά στο “άνοιγμα” της βρετανικής αγοράς, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως “προς το παρόν δεν έχουμε καμία ένδειξη για σοβαρή κίνηση από την βρετανική αγορά, προσθέτοντας πως οι ξενοδόχοι βρίσκονται σε αναμονή. Αυτοί που διακινούνται σήμερα από και προς Βρετανία είναι Κύπριοι που ταξιδεύουν μεταξύ των δύο χωρών για σκοπούς εργασίας και ελάχιστοι Βρετανοί”. Αυτοί όμως παρατήρησε οι επισκέπτες από τη Βρετανία είναι πάρα πολλοί λίγοι σε σχέση με τις κλίνες που βρίσκονται σήμερα σε λειτουργία στην Επαρχία Πάφου. Είπε ακόμη ότι μετά τον Αύγουστο, τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, χωρίς αγορές από το εξωτερικό θα είναι σχεδόν αδύνατο να διατηρηθούν ανοικτές όλες αυτές οι μονάδες που λειτουργούν σήμερα στην Επαρχία Πάφου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top