Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροπορικές εταιρείες

Η Lufthansa προειδοποιεί για υποτονική ζήτηση για άλλα 4 χρόνια – κόβει 22.000 θέσεις εργασίας

Βίκυ Καραντζαβέλου - 06 Αύγουστος 2020, 14:41

Η Lufthansa προειδοποιεί ότι η ζήτηση για ταξίδια είναι απίθανο να ανακάμψει στα επίπεδα πριν από τον Covid19 πριν το 2024, σύμφωνα με μια πρόσφατη οικονομική μελέτη, η οποία προβλέπει και μείωση των θέσεων εργασίας κατά 22.000.


Η αεροπορική εταιρεία Lufthansa δήλωσε ότι η πρόσφατη κατάρρευση της ζήτησης έκανε τους αριθμούς των επιβατών να μειωθούν κατά 96% μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου, οδηγώντας σε μείωση κατά 80% των εσόδων του β’ τριμήνου της εταιρείας, στα 1,9 δισ. ευρώ.

Η απώλεια 1,7 εκατ. ευρώ στο β’ τρίμηνο θεωρείται ότι ήταν η χειρότερη από ποτέ τριμηνιαία απόδοση της Lufthansa. “Βιώνουμε μια καθολική παύση στην παγκόσμια εναέρια κυκλοφορία”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Carsten Spohr. “Δεν αναμένουμε ότι η ζήτηση θα επιστρέψει στα επίπεδα πριν από την κρίση πριν από το 2024. Ειδικά για τα δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων δε θα υπάρξει γρήγορη ανάκαμψη”.

Η Lufthansa ανακοίνωσε ότι ενώ ήταν σε θέση να “εξουδετερώσει τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού” κατά το α’ εξάμηνο του έτους με αυστηρή διαχείριση κόστους και εσόδων τελικά δε θα γλιτώσει μια εκτεταμένη αναδιάρθρωση της επιχείρησης. Αυτό, προϋποθέτει τη μείωση 22.000 θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης.

“Είμαστε πεπεισμένοι ότι ολόκληρη η αεροπορική βιομηχανία πρέπει να προσαρμοστεί σε ένα νέο καθεστώς”, δήλωσε ο κ. Spohr. “Η πανδημία προσφέρει στον κλάδο μας μια μοναδική ευκαιρία να επανατοποθετηθεί, να αμφισβητήσει δηλ το status quo και, αντί να αγωνίζεται για ‘ανάπτυξη σε οποιαδήποτε τιμή’, να στοχεύσει στη δημιουργία αξίας με βιώσιμο και υπεύθυνο τρόπο”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top