Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουρισμός και δημόσια υγεία

Υποχρεωτικά τα τεστ για COVID-19 σε ταξιδιώτες που εισέρχονται στη Γερμανία

Βίκυ Καραντζαβέλου - 10 Αύγουστος 2020, 09:56

Από το περασμένο Σάββατο υποβάλλονται σε υποχρεωτικές εξετάσεις για COVID-19 όσοι επιστρέφουν από χώρες ή περιοχές 'αυξημένου κινδύνου' (συμπεριλαμβάνονται περίπου 130 χώρες). Το πρόστιμο φτάνει ως και τα 25.000 ευρώ.


Από το Σάββατο 8 Αυγούστου υποβάλλονται στη Γερμανία υποχρεωτικά σε δωρεάν τεστ κορωνοϊού όσοι επιστρέφουν από χώρες όπου επικρατεί ένας “αυξημένος κίνδυνος” διάδοσης της νόσου. Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, στο σχετικό πίνακα του κρατικού ινστιτούτου λοιμωξιολογίας “Robert Koch” συμπεριλαμβάνονται γύρω στις 130 χώρες. Σε αυτές κατατάσσονται και ορισμένες ευρωπαϊκές όπως η Αλβανία, η Βόρεια Μακεδονία, το Μαυροβούνιο, η Σερβία, το Λουξεμβούργο, η Τουρκία, αλλά και περιοχές της Ισπανίας, του Βελγίου, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας.

Τα υποχρεωτικά τεστ αφορούν ανεξάρτητα όλους, είτε επιστρέφουν με αεροπλάνο, με αυτοκίνητο ή με τρένο στη Γερμανία. Η εξέταση θα πρέπει να γίνει εντός 72 ωρών. Απαλλάσσονται όσοι αποδεδειγμένα έχουν κάνει τεστ τις τελευταίες 48 ώρες στο εξωτερικό. Εξεταστικά κέντρα λειτουργούν σε αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς και σε χώρους στάθμευσης στους αυτοκινητόδρομους. Όσοι αγνοήσουν την προτροπή των αρχών για τεστ απειλούνται με πρόστιμο ως και 25.000 ευρώ.

Τα υποχρεωτικά τεστ καθιερώθηκαν λόγω της αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων στη Γερμανία που εκτιμάται πως οφείλονται σε μεγάλο βαθμό σε άτομα που επιστρέφουν από τις διακοπές τους σε χώρες “αυξημένου κινδύνου”. Το τελευταίο διάστημα ο αριθμός των νέων μολύνσεων στη Γερμανία ξεπερνά καθημερινώς τα 1.000 άτομα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top