Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροπορικές εταιρείες

Η British Airways κόβει 10.000 θέσεις εργασίας

Βίκυ Καραντζαβέλου - 10 Αύγουστος 2020, 11:00

Η International Airlines Group, ιδιοκτήτρια της British Airways, είχε ήδη ανακοινώσει τον Απρίλιο ότι θα μειώσει έως και 12.000 θέσεις εργασίας από το σύνολο των 42.000, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.


Η British Airways ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή ότι προχωρά σε περικοπές 10.000 θέσεων εργασίας λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας, ενώ περισσότεροι από 6.000 εργαζόμενοι αποφάσισαν να επιλέξουν εθελοντική αποχώρηση.

Εκπρόσωπος της British Airways δήλωσε: “Τα εξαμηνιαία μας αποτελέσματα, που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα, δείχνουν σαφώς τον τεράστιο οικονομικό αντίκτυπο του COVID-19 στην επιχείρησή μας. Πρέπει να λάβουμε δύσκολες αποφάσεις και να πάρουμε κάθε δυνατή δράση τώρα για να προστατεύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας. Και, ενώ δε θα μπορούσαμε ποτέ να προβλέψουμε ότι θα βρισκόμασταν στη θέση να κάνουμε απολύσεις, περισσότεροι από 6.000 από τους συναδέλφους μας έχουν πλέον δηλώσει ότι επιθυμούν εθελοντική απόλυση από την BA”.

Ο Howard Beckett, βοηθός γενικός γραμματέας του σωματείου εργαζομένων Unite, δήλωσε ότι 4.000 από τα μέλη της ένωσης έχουν επίσης “εξαναγκαστεί” σε εθελούσια έξοδο και πρόσθεσε: “Αυτή είναι μια πολύ ζοφερή μέρα για το φοβερό εργατικό δυναμικό της ΒΑ και θα μείνει στην ιστορία της αεροπορικής εταιρείας ως η ημέρα που αυτή έβαλε τα συμφέροντα του διοικητικού συμβουλίου μπροστά από τους επιβάτες και το εργατικό δυναμικό της”.

Η αεροπορική εταιρεία θα ενημερώσει με προσωπικές επιστολές το εναπομείναν προσωπικό της, ώστε να τους ενημερώσει αν εξακολουθούν να αποτελούν μέρος του εργατικού δυναμικού της ή όχι και αν ισχύουν τα συμβόλαιά τους.

Η International Airlines Group, ιδιοκτήτρια της British Airways, είχε ήδη ανακοινώσει τον Απρίλιο ότι θα μειώσει έως και 12.000 θέσεις εργασίας από το σύνολο των 42.000, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Σχεδόν πέντε μήνες μετά την επιβολή lockdown στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τους συνοδευτικούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς, η αεροπορική εταιρεία εξακολουθεί να πετά λιγότερο από το 20% του πτητικού της προγράμματος πριν από την πανδημία, χάνοντας περίπου 20 εκατ. λίρες σε καθημερινή βάση.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top