Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ενοικιαζόμενα καταλύματα

Άδ. Γεωργιάδης: 'Θα υπάρξει πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τα μικρά καταλύματα'

Βίκυ Καραντζαβέλου - 10 Αύγουστος 2020, 12:38

Το προεδρείο της ΣΕΤΚΕ θα συνεχίσει τις επαφές και το διάλογο με τα αρμόδια υπουργεία προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του κλάδου, που υπό τις σημερινές συνθήκες αβεβαιότητας, εξαιτίας του κορωνοϊού, δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο τη λειτουργία των επιχειρήσεων.


Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του προέδρου της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος, κ. Παναγιώτη Τοκούζη, με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Και από τις δύο πλευρές υπήρξε διάθεση για διάλογο, με τον υπουργό να επιδεικνύει κατανόηση για τα αιτήματα της ΣΕΤΚΕ.

Στην ατζέντα της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, βρέθηκε το κρίσιμο για τις επιχειρήσεις του κλάδου θέμα της χρηματοδότησής τους μέσω του Προγράμματος του Ταμείου Επιχειρηματικότητας – ΤΕΠΙΧ, καθώς, επίσης, το θέμα της ένταξης των μικρών τουριστικών καταλυμάτων σε αναπτυξιακά προγράμματα.

Ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τα μικρά καταλύματα, και πως θα εξετάσει προσεκτικά το θέμα της χρηματοδότησης μέσω του ΤΕΠΙΧ, επιβεβαιώνοντας, αφενός τη θέληση να ικανοποιηθούν τα αιτήματα της Συνομοσπονδίας, αφετέρου τη διάθεση για εποικοδομητικό διάλογο, με στόχο να εξευρεθούν βιώσιμες λύσεις για τις επιχειρήσεις, προκειμένου να περιοριστούν οι “κραδασμοί” της πανδημίας.

Μετά το πέρας των συνομιλιών, ο πρόεδρος της ΣΕΤΚΕ εξέφρασε την ικανοποίησή του, χαρακτηρίζοντας τη συνάντηση ως εποικοδομητική. Τόνισε, ωστόσο, πως το προεδρείο της Συνομοσπονδίας θα συνεχίσει τις επαφές και το διάλογο με τα αρμόδια υπουργεία προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του κλάδου, που υπό τις σημερινές συνθήκες αβεβαιότητας, εξαιτίας του κορωνοϊού, δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο τη λειτουργία των επιχειρήσεων.

|
Share |
Σχετικά θέματα:
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top