Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΕρώτηση του Μέρα25 για τη συμπερίληψη μη αδειοδοτημένων καταλυμάτων στο 'Τουρισμός για Όλους'
Τουριστικά καταλύματα

Ερώτηση του Μέρα25 για τη συμπερίληψη μη αδειοδοτημένων καταλυμάτων στο 'Τουρισμός για Όλους'

Σύμφωνα με καταγγελία του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων φαίνεται να έχουν συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα 'Τουρισμός για Όλους' πολλά καταλύματα που δεν έχουν πάρει άδεια από το Υπουργείο Τουρισμού.

Η βουλευτής του Μέρα25, κα Φωτεινή Μπακαδήμα κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρη, όσον αφορά σε καταγγελία για τη συμπερίληψη μη αδειοδοτημένων καταλυμάτων στο πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους”.

Σύμφωνα με καταγγελία του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρη Τάσιου, φαίνεται να έχουν συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα ”Τουρισμός για Όλους” πολλά καταλύματα που δεν έχουν πάρει άδεια από το Υπουργείο Τουρισμού.

Όπως επισημαίνει στην καταγγελία του ο κ. Τάσιος “τα μη αδειοδοτημένα δέχονται τουρίστες χωρίς να έχουν τις προδιαγραφές ασφαλείας (πιστοποιητικό πυρασφάλειας), χωρίς να τηρούν υποχρεωτικά υγειονομικά πρωτόκολλα και χωρίς να αποδίδουν τους αναλογούντες φόρους και τέλη στο κράτος (ΦΠΑ, φόρο διαμονής, τέλος παρεπιδημούντων, δημοτικά τέλη φωτισμού επαγγελματικής στέγης, ενώ δεν ελέγχονται για τους πραγματικούς τζίρους)”.

“Κατόπιν όλων των παραπάνω και με δεδομένη τη σοβαρότητα της καταγγελίας”, λέει η βουλευτής
“Ερωτάται ο κ. υπουργός:
1. Είναι ενήμερος για την συγκεκριμένη καταγγελία;
2. Με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή των καταλυμάτων της λίστας του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού;
3. Έχει βάση η κατηγορία του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων,
4. Ποια είναι η πλήρης λίστα των καταλυμάτων, πότε έχει αδειοδοτηθεί από το Υπουργείο Τουρισμού και ποιος ο αριθμός αδείας του;

Η ερωτώσα βουλευτής
Φωτεινή Μπακαδήμα”

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024