Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΈκτακτα δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά για το Πάσχα

Έκτακτα δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά για το Πάσχα

Από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ΥΕΝ, και για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού ενόψη των εορτών του Πάσχα, εγκρίθηκαν 136 έκτακτα δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά για τα […]

Από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ΥΕΝ<.>, και για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού ενόψη των εορτών του Πάσχα, εγκρίθηκαν<...> 136 έκτακτα δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά για τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Συγκεκριμένα, από την Παρασκευή 26/4/2002 μέχρι και την Κυριακή του Θωμά 12/5/2002 θα εκτελεστούν επιπλέον 87 δρομολόγια προς τις Κυκλάδες, 10 προς Δωδεκάνησα, 5 προς Χίο-Μυτιλήνη, 23 προς Κρήτη, 8 προς Μήλο-Αγ.Νικόλαο-Σητεία-Ρόδο και 3 προς Ικαρία-Σάμο.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γιώργος Ανωμερίτης «για την εξυπηρέτηση των επιβατών έχει ληφθεί μέριμνα ώστε οι Λιμενικές Αρχές, αλλά και οι υπηρεσίες των πλοίων να είναι έτοιμες για την αντιμετώπιση των αυξημένων απαιτήσεων διακίνησης των εορταστικών ημερών.»

Συγκεκριμένα:

  • Ενισχύθηκε η Λιμενική Αρχή Πειραιά με επιπλέον προσωπικό για την ομαλή αποεπιβίβαση του αυξημένου αριθμού των επιβατών και τη φορτοεκφόρτωση των οχημάτων.
  • Συγκροτήθηκαν κλιμάκια επιθεωρητών και διενεργούνται έκτακτες επιθεωρήσεις στα Ε/Γ-Ο/Γ πλοία που εκτελούν δρομολόγια με αφετηρία τα λιμάνια Πειραιά-Ραφήνας και Λαυρίου.
  • Έχουν δοθεί εντολές στις Λιμενικές Αρχές για αυστηρούς ελέγχους τήρησης των δρομολογίων των Ε/Γ και Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων.»

Επιπλέον από το ΥΕΝ ανακοινώθηκε ότι όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν παρακαλούνται:

  • Να είναι έγκαιρα στο λιμάνι και οπωσδήποτε μία (1) ώρα τουλάχιστον πριν από τον προγραμματισμένο απόπλου.
  • Να είναι εφοδιασμένοι οπωσδήποτε με εισιτήρια. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα επιτρέπεται η προσέγγιση και η επιβίβαση στο πλοίο, διότι απαγορεύεται η έκδοση εισιτηρίων στους χώρους του λιμανιού.
  • Να επιβεβαιώσουν έγκαιρα την κράτηση της θέσης επιστροφής, με την άφιξή τους στο λιμάνι προορισμού τους, απευθυνόμενοι στα τοπικά ναυτικά πρακτορεία.
  • Να διευκολύνουν το έργο του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος ώστε να γίνει πλέον άνετη και γρήγορη η διακίνηση επιβατών και οχημάτων.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024