Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςGlobalData: Κίνδυνος βρετανικών ακυρώσεων εάν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα
Τάσεις

GlobalData: Κίνδυνος βρετανικών ακυρώσεων εάν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα

Ενώ οι ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου στράφηκαν γρήγορα στην Ελλάδα για να αποφύγουν μια καραντίνα 14 ημερών, πολλές από αυτές τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής διατρέχουν τώρα τον κίνδυνο ακύρωσης εάν τα ποσοστά μόλυνσης στην Ελλάδα συνεχίσουν να αυξάνονται.

Καθώς η Ελλάδα σημείωσε τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό στα κρούσματα COVID-19 από την έναρξη της επιδημίας στη χώρα, ο Ralph Hollister, αναλυτής Ταξιδίων & Τουρισμού στη διεθνή εταιρεία ανάλυσης GlobalData, αναφέρει: “Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει ήδη δείξει πόσο γρήγορα μπορεί να αφαιρέσει μια χώρα από τον κατάλογο εξαιρέσεων καραντίνας με την εγκατάλειψη του ισπανικού ταξιδιωτικού διαδρόμου τον περασμένο Ιούλιο. Ενώ οι ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου στράφηκαν γρήγορα στην Ελλάδα για να αποφύγουν μια καραντίνα 14 ημερών, πολλές από αυτές τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής διατρέχουν τώρα τον κίνδυνο ακύρωσης εάν τα ποσοστά μόλυνσης στην Ελλάδα συνεχίσουν να αυξάνονται. Εάν η Ελλάδα βρεθεί εκτός της λίστας, η εμπιστοσύνη των Βρετανών ταξιδιωτών μπορεί να επηρεαστεί όχι μόνο από βραχυπρόθεσμα και οι αεροπορικές εταιρείες που προσφέρουν πτήσεις μεταξύ των δύο χωρών αναμφίβολα θα υποστούν περαιτέρω απώλειες.

Πολλοί από το Ηνωμένο Βασίλειο με ελπίδες για διακοπές στην Ελλάδα θα μπορούσαν να ακυρώσουν τα ταξίδια τους για δεύτερη φορά, γεγονός που μπορεί να εξαντλήσει όποιο κίνητρο έχει απομείνει για να ταξιδέψει κανείς διεθνώς για το υπόλοιπο του έτους -και ενδεχομένως και τα επόμενα χρόνια- εάν δεν βρεθεί εμβόλιο για να περιορίσει τη διάδοση του COVID-19. Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα για τις επιπτώσεις του COVID-19 που πραγματοποίησε η GlobalData, το 37% των ταξιδιωτών του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσαν ότι θα μειώσουν τη συχνότητα των διεθνών ταξιδιών τους στη “νέα κανονιότητα”, γεγονός που δείχνει δυνητικά τον αντίκτυπο που είχαν οι μαζικές ακυρώσεις στην εμπιστοσύνη των ταξιδιωτών.

Σύμφωνα με την GlobalData, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η δεύτερη πιο πολύτιμη αγορά πηγής της Ελλάδας όσον αφορά στις αφίξεις, με 3,6 εκατ. ταξίδια το 2019. Επιπλέον, το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν στα 30 κορυφαία κράτη παγκοσμίως στις μέσες τουριστικές δαπάνες στο εξωτερικό ανά κάτοικο, ξοδεύοντας κατά μέσο όρο 1.476 δολ. ανά διεθνές ταξίδι. Αυτό δείχνει ότι ο βρετανικός τουρισμός ενεργεί ως βασικός οικονομικός συντελεστής για την Ελλάδα – και ακόμη περισσότερο για τα ελληνικά νησιά που εξαρτώνται από τον τουρισμό, όπως η Κρήτη ή η Σαντορίνη. Ένα δεύτερο κύμα ακυρώσεων λόγω της οδηγιών του Βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών ενάντια σε όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια θα είναι επιζήμια για τις μικρές επιχειρήσεις σε αυτά τα νησιά, καθώς οι διεθνείς αφίξεις πρέπει τώρα να φτάνουν στο αποκορύφωμά τους”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024