Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Πνευματικά δικαιώματα

Συμφωνία μεταξύ του ΞΕΕ και της Αυτοδιαχείρισης

Τατιάνα Ρόκου - 12 Αύγουστος 2020, 11:12

Εξορθολογίζεται το τοπίο για τα πνευματικά δικαιώματα μουσικής.


Σημαντική συμφωνία για τα πνευματικά δικαιώματα υπέγραψαν το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΞΕΕ) και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης μουσικών πνευματικών δικαιωμάτων “Η Αυτοδιαχείρηση”.

Η συμφωνία, η οποία αποτελεί καρπό πολύμηνων διαπραγματεύσεων που ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, ρυθμίζει την καταβολή πνευματικών δικαιωμάτων μουσικών έργων παλαιότερων ετών, καθώς και της τρέχουσας περιόδου, καθορίζοντας ένα ρεαλιστικό και δίκαιο πλαίσιο αμοιβής των δημιουργών, λαμβάνοντας υπόψη τις πρωτόγνωρες συνθήκες που επικρατούν στον ξενοδοχειακό κλάδο λόγω των συνεπειών της πανδημίας.

Ο πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Αλέξανδρος Βασιλικός τόνισε: “Όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει από την αρχή αυτής της μεγάλης περιπέτειας με την πανδημία, το συλλογικό καλό είναι αυτό που πρέπει να επιδιώξουμε και μόνο με συνεργασία  μπορούμε να το επιτύχουμε. Με αυτήν την αρχή ως πυξίδα, υπογράψαμε αυτήν τη σημαντική συμφωνία με τον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης μουσικών πνευματικών δικαιωμάτων “Η Αυτοδιαχείρηση”.Στη φωτογραφία, από αριστερά: Ο κ. Νίκος Αντύπας, πρόεδρος της Αυτοδιαχείρισης, η κα Μαργαρίτα Παναγιωτοπούλου, προσωρινή γενική διευθύντρια της Αυτοδιαχείρισης, ο κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, πρόεδρος του ΞΕΕ, ο κ. Διαμαντής Μπιλιάνης, νομικός σύμβουλος του ΞΕΕ, η δρ. Αγνή Χριστίδου, διευθύντρια του ΞΕΕ και ο κ. Γιάννης Γκιόκας Εμπορικός Διευθυντής της Αυτοδιαχείρισηςς.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top