Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προορισμός

Αύξηση των κρατήσεων στα κερκυραϊκά ξενοδοχεία τον Αύγουστο

Τατιάνα Ρόκου - 12 Αύγουστος 2020, 13:02

Το Αεροδρόμιο 'Ιωάννης Καποδίστριας' υποδέχεται πλέον δεκάδες πτήσεις καθημερινά από το εξωτερικό, ειδικά από τη Βρετανία.


Αύξηση τουριστών στο νησί φέρνει ο Αύγουστος με τα ξενοδοχεία να σημειώνουν ήδη αύξηση στις κρατήσεις, ενώ ραγδαία αύξηση κίνησης παρατηρείται και στο Αεροδρόμιο “Ιωάννης Καποδίστριας”.

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ο πρόεδρος των ξενοδόχων Κέρκυρας, κ. Μπάμπης Βούλγαρης “ήδη από τις πρώτες μέρες του Αυγούστου παρατηρείται αύξηση των κρατήσεων στα ξενοδοχεία, η οποία αναμένεται να αγγίξει ποσοστό του 45% της πληρότητας των καταλυμάτων, έναντι της περυσινής τουριστικής περιόδου, ενώ για το μήνα Ιούλιο οι κρατήσεις άγγιξαν το 30-35%, έναντι του 2019”.

Η Κέρκυρα φέρεται να εξακολουθεί να είναι ένας ασφαλής προορισμός, με το Αεροδρόμιο “Ιωάννης Καποδίστριας” να υποδέχεται πλέον δεκάδες πτήσεις καθημερινά από το εξωτερικό, ειδικά από τη Βρετανία.

“Σημαντική αύξηση κρατήσεων παρατηρείται και από το εσωτερικό της χώρας για το μήνα Αύγουστο, με τις περισσότερους Έλληνες να κλείνουν για τις διακοπές του Δεκαπενταύγουστου”, επισημαίνει στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ο κ. Βούλγαρης. Εμφανής είναι και η αύξηση στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, με τα καράβια ανοιχτού και κλειστού τύπου.

Την ίδια ώρα πολλοί είναι αυτοί που έχουν επιλέξει να οργανώσουν τις διακοπές τους στην Κέρκυρα, επιλέγοντας ως κατάλυμα για βραχυπρόθεσμές διακοπές πολλές βίλες ή μικρά διαμερίσματα στην καρδιά της πόλης. Σημειώνεται ότι οι περισσότερες κρατήσεις είναι για τη Μέση Κέρκυρα, ενώ ελάχιστη είναι η τουριστική κίνηση στη Νότια Κέρκυρα, καθώς πολλά από τα καταλύματα, αλλά και τα καταστήματα, παρέμειναν κλειστά για τη φετινή σεζόν.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top