Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΗ Ιταλία βάζει σε καραντίνα ταξιδιώτες που επιστρέφουν από Ελλάδα
Τουριστική πολιτική

Η Ιταλία βάζει σε καραντίνα ταξιδιώτες που επιστρέφουν από Ελλάδα

Υποχρεωτική καραντίνα στις περιφέρειες της Απουλίας (νότια) και της Καμπανίας (νότια) για όσους επιστρέφουν από Ισπανία, Ελλάδα και Μάλτα. Ακόμη, η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε rapid test στα αεροδρόμια στους πολίτες που φθάνουν στη χώρα από Ισπανία, Κροατία, Μάλτα και Ελλάδα.

Περιφέρειες της Ιταλίας θα θέτουν σε καραντίνα τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, στο πλαίσιο των μέτρων για την ανάσχεση της διάδοσης του κορωνοϊού, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η καραντίνα είναι πλέον υποχρεωτική στις περιφέρειες της Απουλίας (νότια) και της Καμπανίας (νότια) για τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από την Ισπανία, την Ελλάδα και τη Μάλτα.

“Τις δύο τελευταίες ημέρες, καταγράψαμε πολυάριθμα θετικά κρούσματα σε κατοίκους της Απουλίας που επέστρεψαν απ’αυτές τις τρεις χώρες, όπου η κυκλοφορία του ιού είναι σημαντική”, δήλωσε ο πρόεδρος της Απουλίας Michele Emiliano.

Η Σικελία ετοιμάζεται να εφαρμόσει το ίδιο μέτρο, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Ο πρόεδρος της περιφέρειας Emilia-Romagna (κέντρική Ιταλία) πρόκειται να υπογράψει  διάταγμα με το οποίο θα επιβληθεί η πραγματοποίηση τεστ σε όλους τους ταξιδιώτες που προέρχονται από τις προαναφερθείσες τρεις χώρες. Επίσης, οι ταξιδιώτες που φθάνουν από την Κροατία θα πρέπει εξάλλου να μπαίνουν σε καραντίνα.

Ακόμη, η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε την πραγματοποίηση γρήγορου τεστ για την ανίχνευση του κορωνοϊού στους πολίτες που φθάνουν στη χώρα από την Ισπανία, την Κροατία, τη Μάλτα και την Ελλάδα.

Τα rapid test (η απάντηση θα είναι έτοιμη μέσα σε περίπου 20 λεπτά) θα πραγματοποιούνται στα αεροδρόμια. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθεί η επιβολή καραντίνας σε χιλιάδες Ιταλούς οι οποίοι, τις επόμενες εβδομάδες, θα επιστρέψουν από τις διακοπές τους στο εξωτερικό.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024