Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
TOs

Απώλειες 1,1 δισ. ευρώ για την TUI εν μέσω της σεζόν του 2020

Τατιάνα Ρόκου - 13 Αύγουστος 2020, 12:36

Οι κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2020 μειώθηκαν κατά 81%, με τις μέσες τιμές να πέφτουν κατά 10%. Παρ'όλα αυτά, ο όμιλος περιγράφει το καλοκαίρι του 2021 ως 'πολύ ελπιδοφόρο', με τις κρατήσεις να αυξάνονται κατά 145%.


Τα έσοδα του Ομίλου TUI κατέρρευσαν κατά 98% σε 75 εκατ. ευρώ κατά τους τρεις μήνες έως τα τέλη Ιουνίου με τον ταξιδιωτικό κολοσσό να αναφέρει τεράστιες απώλειες για το τρίμηνο, ύψους 1,1 δισ. ευρώ. Τα οικονομικά αυτά αποτελέσματα αναδεικνύουν και πάλι το συγκλονιστικό κόστος για τον ταξιδιωτικό τομέα που έχει η πανδημία του COVID-19. Το τριμηνιαίο αποτέλεσμα ανεβάζει τη ζημία της TUI σε 2 δισ. ευρώ στο 9μηνο του 2020, αύξηση κατά 1,8 δισ. ευρώ από την ίδια περίοδο πέρυσι.

Οι κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2020 μειώθηκαν κατά 81% με τις μέσες τιμές να πέφτουν κατά 10%.

Σε μια προσπάθεια μείωσης του κόστους, η TUI δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να κάνει “μόνιμη και σε όλο το όμιλο” εξοικονόμηση κατά 30%. Μόνο 55 ξενοδοχεία άνοιξαν ξανά το παρόν τρίμηνο -περίπου το 15% του συνολικού χαρτοφυλακίου του ομίλου- με μέση πληρότητα 23%, ένα νούμερο που εξακολουθεί να περιγράφεται ως “ενθαρρυντικό”.

Η TUI είπε ότι έχει πουλήσει μόλις το 16% της αρχικής χωρητικότητας του 2020 και το 57% της προσαρμοσμένης χωρητικότητας. Πέρυσι τέτοια εποχή είχε πουλήσει το 88% των καλοκαιρινών διακοπών του 2019.

Για τη χειμερινή περίοδο 2020-21, η TUI μείωσε τη χωρητικότητα κατά 40%, ενώ οι συνολικές κρατήσεις μειώθηκαν “σε γενικές γραμμές σύμφωνα με αυτήν την προσαρμογή χωρητικότητας”.

Οι κρατήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο για τις χειμερινές διακοπές έχουν μειωθεί κατά 5%.

Παρ‘όλα αυτά, ο όμιλος προσπάθησε να περάσει αισιόδοξο αέρα στα οικονομικά του αποτελέσματα, αναγγέλλοντας “επιτυχημένη επανάληψη των ταξιδιωτικών δραστηριοτήτων από όλες τις αγορές”. Ακόμη, περιέγραψε το καλοκαίρι του 2021 ως “πολύ ελπιδοφόρο”, με τις κρατήσεις να αυξάνονται κατά 145%. Οι μέσες τιμές έχουν αυξηθεί κατά 9%. “Οι κρατήσεις έχουν αυξηθεί σημαντικά, καθώς οι πελάτες κάνουν εκ νέου κράτηση για διακοπές από φέτος το καλοκαίρι και θέλουν να εξασφαλίσουν τις νέες τους διακοπές νωρίς”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Από το άνοιγμα ορισμένων συνόρων στα μέσα Ιουνίου, ο Τ.Ο. δήλωσε ότι έχει λάβει 1,7 εκατ. κρατήσεις, γεγονός που αντικατοπτρίζει την υψηλή ζήτηση για διακοπές το 2020.

“Στοχεύουμε σε μια μόνιμη ετήσια εξοικονόμηση άνω των 300 εκατ. ευρώ, με τα πρώτα οφέλη να αναμένεται να φανούν από το 2021 και τα πλήρη οφέλη να παραδοθούν από το 2023”, ανέφερε η εταιρεία. “Οι διαπραγματεύσεις έχουν ξεκινήσει σε αντίστοιχες επιχειρηματικές μονάδες. Σε δύο χρόνια, ο Όμιλος TUI θα εμφανιστεί ισχυρότερος, πιο λιτός, πιο ψηφιακός και πιο ευέλικτος, σε μια, πιθανώς, πολύ πιο ενοποιημένη αγορά”.

Η εταιρεία δήλωσε ότι αναμένει ότι το κόστος αναδιάρθρωσης για το 2020 θα είναι περίπου 240 εκατ. ευρώ, 40 εκατ. ευρώ το 2021 και 10 εκατ. ευρώ το 2022. Η TUI έχει εξασφαλίσει επιπλέον δάνειο 1,05 δισ. ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση για να “επιβώσει τομ ερχόμενο χειμώνα.

Ο διευθύνων σύμβουλος Fritz Joussen δήλωσε: “Το ολοκληρωμένο επιχειρηματικό μας μοντέλο αποδεικνύει την αξία του ακόμη και στην κρίση. Η εφαρμογή των εννοιών υγιεινής και ασφάλειας και η επανέναρξη της επιχείρησης θα μπορούσε να εφαρμοστεί στα τμήματα πτήσεων, ξενοδοχείων, πλοίων και προορισμών από μία μόνο πηγή. Αυτό έδωσε στους επισκέπτες μας υψηλό επίπεδο ασφάλειας. Με το δεύτερο πιστωτικό όριο της κυβέρνησης, είμαστε προετοιμασμένοι, εάν η πανδημία συνεχίσει να έχει σημαντικό αντίκτυπο στον τουρισμό”.


TUI Group Q3 2020 Key Finan…
|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top