Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροδρόμια

Τεστ για COVID-19 ξεκινά το Αεροδρόμιο Βρυξελλών με φορητό εργαστήριο

Βίκυ Καραντζαβέλου - 13 Αύγουστος 2020, 13:17

Φορητό εργαστήριο θα αποκτήσει το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, όπου οι επιβάτες θα μπορούν να κάνουν τεστ για COVID-19, μόλις φτάνουν στο αεροδρόμιο. Αυτή η δυνατότητα θα υπάρχει και για τους επιβάτες που αναχωρούν.


Μόλις ανακοινώθηκε από το Αεροδρόμιο των Βρυξελλών ότι θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο να λειτουργεί φορητή μονάδα που θα μπορεί να κάνει επιτόπου τεστ για COVID-19 σε όλους τους επιβάτες των αεροπλάνων που θα φτάνουν στο αεροδρόμιο, αλλά και σε εκείνους που θα αναχωρούν εφόσον το επιθυμούν. Τα αποτελέσματα θα βγαίνουν μέσα σε 3 ώρες.

“Από την αρχή της κρίσης του COVID-19, η δημόσια υγεία αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για το αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Γι’αυτό αποφασίσαμε να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα και να ενεργοποιήσουμε τα τεστ COVID-19 με φορητή μονάδα μέσα στο αεροδρόμιο. Εκεί οι επιβάτες που επιστρέφουν από μια κόκκινη ζώνη μπορούν να κάνουν το τεστ αμέσως μετά την άφιξη στο αεροδρόμιο. Οι αναχωρούντες επιβάτες θα μπορούν να το γρήγορο αυτό τέστ που τα αποτελέσματα του είναι διαθέσιμα εντός τριών ωρών”, λέει ο Arnaud Feist, διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Αεροδρομίου των Βρυξελλών.

Το φορητό εργαστήριο θα εγκατασταθεί λίγο έξω από τον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου (επίπεδο αναχώρησης). Εκεί οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν το τεστ PCR. Οι δοκιμές θα αναλύονται στο φορητό εργαστήριο, οπότε τα ταχεία αποτελέσματα των δοκιμών θα είναι διαθέσιμα εντός 3 ωρών. Για τα τακτικά τεστ τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα εντός 9 ωρών κατά μέσο όρο. Οι επιβάτες από μια κόκκινη ζώνη που υποχρεωτικά θα πρέπει να κάνουν το τεστ θα χρεώνονται 46,81 ευρώ. Η τυπική δοκιμή PCR θα κοστίζει 67 ευρώ, ενώ το γρήγορο τεστ 135 ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή θα βοηθήσει στην ασφαλή μετακίνηση των επιβατών και θα πρέπει, σύμφωνα με το TravelDailyNews, να εφαρμοστεί σε όλα τα αεροδρόμια και σε όλες τις πτήσεις. Το αεροπορικό πλέον ταξίδι θα αλλάξει μορφή, αλλά σίγουρα θα υπάρξει και θα υποστηρίζει τον παγκόσμιο τουρισμό.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top