Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣτα 13,7 δισ. ευρώ η οικονομική ζημιά στον ιταλικό τουρισμό το φετινό καλοκαίρι
Προορισμός

Στα 13,7 δισ. ευρώ η οικονομική ζημιά στον ιταλικό τουρισμό το φετινό καλοκαίρι

Στα μεγάλα ξενοδοχεία πέντε αστέρων, η πτώση των κρατήσεων άγγιξε το 80%, ενώ σε ό,τι αφορά τους ξένους έφτασε το 92% σε σχέση με την ίδια περσινή περίοδο.

Σύμφωνα με υπολογισμό της εμπορικής ένωσης Confcommercio και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η οικονομική ζημιά από την ιδιαίτερα μειωμένη παρουσία τουριστών στη γειτονική Ιταλία θα ανέλθει το φετινό καλοκαίρι στα 13,7 δισ. ευρώ.
 
Ο υπολογισμός αφορά στον τζίρο που προβλέπεται ότι θα προκύψει, συνολικά, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Η μεγαλύτερη ζημιά οφείλεται κυρίως στην, κυριολεκτικά, “εξαφάνιση” των ξένων, εύπορων τουριστών.
 
Στα μεγάλα ξενοδοχεία πέντε αστέρων, η πτώση των κρατήσεων άγγιξε το 80%, ενώ σε ό,τι αφορά τους ξένους έφτασε το 92% σε σχέση με την ίδια περσινή περίοδο. Πρόκειται για χιλιάδες Ρώσους, Κινέζους, Αμερικανούς, Ιάπωνες, Αυστραλούς και Βραζιλιάνους τουρίστες, οι οποίοι, τα περασμένα χρόνια κατέκλυζαν τα ιταλικά θέρετρα (όπως την Ταορμίνα της Σικελίας και το Σορέντο της Καμπανίας), αλλά και τη Ρώμη, τη Βενετία, τη Νάπολη και τη Φλωρεντία.
 
Η ιταλική εμπορική ένωση προσθέτει ότι τους τελευταίους πέντε μήνες, η χώρα απώλεσε 9 εκατ. διανυκτερεύσεις τουριστών και ότι πλήττεται άμεσα, φυσικά, και ο τομέας του “made in italy”, με την γνωστή παραγωγή ενδυμάτων, αξεσουάρ και τροφίμων. Η οικονομική ζημιά, για τους συγκεκριμένους τομείς, αναμένεται φέτος να αγγίξει τα 5,7 δισ. ευρώ.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024