Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΣύλληψη τριών τουριστών που δεν κράτησαν την καραντίνα
Τουρισμός και δημόσια υγεία

Σύλληψη τριών τουριστών που δεν κράτησαν την καραντίνα

Τρεις νεαροί παρότι είχαν διαγνωστεί με κορονοϊό ταξίδεψαν σπάζοντας την καραντίνα τους.

Tρεις Έλληνες, παρά το γεγονός ότι είχαν διαγνωσθεί με κορονoϊό, εκείνοι «έσπασαν» την καραντίνα και ταξίδεψαν από την Πάτμο στον Πειραιά. Όταν έφτασαν στον Πειραιά συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ και οι τρεις τους οδηγήθηκαν σε απομόνωση, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA.
 
Από το πρωί της Κυριακής έχουν ξεκινήσει στο λιμάνι του Πειραιά οι επιδημιολογικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι για κορονοϊό σε ταξιδιώτες οι οποίοι φτάνουν από τα νησιά στην Αττική, από τα ειδικά κλιμάκια του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής παρουσία του Γιώργου Πατούλη.
 
Πάντως οι περισσότεροι επιβάτες τηρούν τα μέτρα και φορούν μάσκα στα καράβια, αλλά υπάρχουν και ορισμένοι που δεν υπακούουν. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε ταξίδι μας παρατηρήσαμε ότι δεν γίνεται καμία παρατήρηση από το προσωπικό των πλοίων της Blue Star προς εκείνους που δεν φορούν μάσκα! 
 
Η ερχόμενη βδομάδα κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη με το βλέμμα των ειδικών να είναι στραμμένο προς τους εκδρομείς που επιστρέφουν, από τη συμπεριφορά των οποίων θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό και η πορεία των κρουσμάτων τις επόμενες μέρες.
 
Από αύριο τίθενται σε ισχύ και τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση, ώστε να περιορίσει την εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα, ενώ ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί για όσους επιστρέφουν από τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές όπου ανήκουν, πέραν της Περιφέρειας Αττικής και:
  • η Περιφέρεια Κρήτης, 
  • η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
  • οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας και
  • οι Δήμοι Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου και Κω.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024