Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΝέα μέτρα για την εστίαση και τον τουρισμό
Τουρισμός και δημόσια υγεία

Νέα μέτρα για την εστίαση και τον τουρισμό

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας χτυπάει την πόρτα μας με τους αρμόδιους να ελέγχουν διαρκώς τα δεδομένα προκειμένου να λαμβάνονται μέτρα για την ανάσχεση της διάδοσης του επικίνδυνου ιού.

Με στόχο να περιοριστούν τα λουκέτα και οι απολύσεις, η κυβέρνηση λαμβάνει σειρά μέτρων, ειδικά για την εστίαση. Σύμφωνα με τα στοιχεία ο κλάδος έχει δεχτεί μεγάλο πλήγμα από το πρώτο κύμα της πανδημίας κι όπως λένε χαρακτηριστικά εκπρόσωποι του κλάδου αν δεν υπάρχει διαθέσιμη ρευστότητα δύσκολα θα επιβιώσουν. Ο τζίρος τους έπεσε κατά 59% στο δεύτερο τρίμηνο, ενώ ακόμα και τον Ιούνιο που είχαν αρθεί οι περιορισμοί, οι απώλειες ξεπέρασαν το 42%.
 
Ανάλογη είναι η εικόνα και στον χώρο των ξενοδοχείων και καταλυμάτων. Ο αντίκτυπος της παραπάνω κατάστασης αναμένεται να διαχυθεί σε μεγάλο τμήμα της οικονομικής δραστηριότητας, οπότε η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο το φθινοπωρινό πακέτο να κινείται σε δύο άξονες:
 
1) παροχή ρευστότητας
2) κίνητρα για διατήρηση των θέσεων εργασίας
 
Το συνολικό πακέτο για τα νέα μέτρα στήριξης θα είναι 4 δισ. ευρώ και το ερώτημα είναι αν αυτά τα χρήματα θα καθυστερήσουν να δοθούν στους δικαιούχους όπως έγινε με το επίδομα των 534 ευρω.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024