Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΗ Airbnb μπαίνει στο χρηματιστήριο και απαγορεύει τα πάρτυ παγκοσμίως
Διαμοιραζόμενη οικονομία

Η Airbnb μπαίνει στο χρηματιστήριο και απαγορεύει τα πάρτυ παγκοσμίως

Η Airbnb ζητά να μπει στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης αφού για πρώτη φορά σημείωσε φέτος ζημίες. Επίσης βάζει όριο στον αριθμό των ατόμων ανά κατάλυμα και απαγορεύει πάρτυ και εκδηλώσεις.

Η Airbnb υποβάλλει τα σχετικά έγγραφα για να μπει στο Χρηαμτιστήριο της Νέας Υόρκης και ουσιαστικά να πουλήσει το απόθεμα στο κοινό για πρώτη φορά. Η εταιρεία χρησιμοποιεί διατάξεις του νόμου του 2012 για να υποβάλει στις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές για την IPO της, διατηρώντας παράλληλα τις λεπτομέρειες των εσωτερικών λειτουργιών μυστικές προς το παρόν. Η Airbnb έγινε μια από τις πιο πολύτιμες νεοσύστατες επιχειρήσεις και έγινε κερδοφόρα για μερικά χρόνια πριν περάσει στο κόκκινο πέρυσι.
 
Επίσης, η εταιρία ανακοίνωσε σε παγκόσμιο επίπεδο την απαγόρευση διοργάνωσης πάρτυ και εκδηλώσεων στα καταλύματα που θα νοικιάζονται μέσω της Airbnb, με όριο χωρητικότητας 16 ατόμων παγκοσμίως. “Αυτή η απαγόρευση των πάρτυ ισχύει για όλες τις μελλοντικές κρατήσεις στην Airbnb και θα παραμείνει σε ισχύ επ ‘αόριστον μέχρι νεωτέρας ειδοποίησης“, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας που εξέδωσε ο εκπρόσωπος της Airbnb κ. Ben Breit χθες Πέμπτη. Οι συμφωνίες μεταξύ των ιδιοκτητών και ενοικιαστών αποτελούν πρόβλημα για την εταιρεία ενοικίασης βραχυπρόθεσμου χρόνου, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της πανδημίας κοροναϊού. Ένα πάρτυ στο New Jersey σε κατάλυμα που ενοικιάστηκε μέσω Airbnb προσέλκυσε περισσότερα από 700 άτομα. Ενώ, ένας 31χρονος υποφέρει στο νοσοκομείο αφού πυροβολήθηκε την Κυριακή προσπαθώντας να διαλύσει ένα πάρτι που πραγματοποιήθηκε σε ένα Airbnb, ανέφεραν αξιωματούχοι στο Οχάιο. 
 
Καθώς ξεκίνησε η πανδημία, η εταιρεία κατάργησε το φίλτρο αναζήτησης “φιλικό για τις εκδηλώσεις” και τους εσωτερικούς κανόνες για “πάρτυ και εκδηλώσεις” από τα καταλύματα που επιτρεπόταν στο παρελθόν. Απαιτούσε επίσης τους επισκέπτες να ακολουθούν τους τοπικούς νόμους για τη δημόσια υγεία. Αυτό οδήγησε σε θετικά αποτελέσματα ως προς την απαγόρευση των πάρτυ και εκδηλώσεων, σύμφωνα με την εταιρεία. Αλλά καθώς ο καιρός περνούσε και η δημόσια υγεία έχει αλλάξει ανάλογα με τα ποσοστά COVID-19 (που αυξάνονται παγκοσμίως), οι άνθρωποι παρουσίασαν χαλαρωτικές συμπεριφορές. Μη εξουσιοδοτημένα πάρτυ δεν επιτρέπονταν ποτέ τεχνικά στην πλατφόρμα, με το 73% των καταχωρίσεών να τις απαγορεύει ήδη ως μέρος των οικιακών κανόνων τους. Η εταιρεία καθόρισε αυστηρότερα όρια πέρυσι με την απαγόρευση των “πάρτυ σπιτιών” παγκοσμίως, δηλαδή “καταχωρίσεις που δημιουργούν επίμονη ενόχληση στη γειτονιά”. Πραγματοποίησε επίσης χειροκίνητες κριτικές για το τι θεωρεί κρατήσεις υψηλού κινδύνου και περιόρισε τις άδειες ενοικίασης για επισκέπτες κάτω των 25 ετών ως μέρος της προσπάθειάς της να ελέγξει τα πάρτι στο σπίτι.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024