Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΦόβοι για μαζικές απολύσεις στον τουρισμό
Έρευνα

Φόβοι για μαζικές απολύσεις στον τουρισμό

Το 52% των ερωτηθέντων σε έρευνα στην Μεγ. Βρετανία απάντησε ότι φοβάται ότι θα χάσει τη θέση εργασίας του στο τουρισμό. Οι τουριστικές εταιρείες κάθε μέρα ανακοινώνουν μειώσεις θέσεων εργασίας.

Περισσότεροι από τους μισούς ανθρώπους που εργάζονται στον τουρισμό στην Μεγ. Βρετανία ανησυχούν ότι θα απολυθούν καθώς αυξάνεται ο αριθμός των βρετανικών εταιρειών που ανακοινώνουν ότι μειώνουν θέσεις εργασίας λόγω της ύφεσης του κύκλου εργασιών τους που προκλήθηκε από τον Covid-19.
 
Ήδη, περισσότεροι από 730.000 άνθρωποι σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν απολυθεί από την έναρξη της πανδημίας, ενώ ο κλάδος του τουρισμού θεωρείται πλέον ένας από τους τομείς που έχουν πληγεί περισσότερο.
 
Επίσης, απολύσεις ευρείας κλίμακας έχουν ανακοινωθεί μεταξύ άλλων στην British Airways, την easyJet και την Kuoni. Η Hays Travel ανακοίνωσε ότι θα πρέπει να παραμείνουν μόνο 900 θέσεις εργασίας στην εταιρεία την περασμένη εβδομάδα, κατηγορώντας την περαιτέρω κάμψη στα ταξίδια που υπήρξε μετά την επαναφορά των ταξιδιωτικών περιορισμών στην Ισπανία. Έκτοτε, η κυβέρνηση θέσπισε εκ νέου περιορισμούς για ταξίδια σε άλλους δημοφιλείς προορισμούς διακοπών, όπως η Γαλλία, η Μάλτα και οι Κάτω Χώρες.
 
Στην τελευταία δημοσκόπηση του TravelMole, το 52% είπε ότι οι υπάλληλοι στον τουρισμό δήλωσαν ότι φοβόταν ότι θα χάσουν τη δουλειά τους. Τα αποτελέσματα της έρευνας ανακοινώθηκαν την εβδομάδα που η Jet2 ανακοίνωσε ότι θα απολύσει 102 πιλότους.
 
Πρόσφατα επίσης, ανακοινώθηκε ότι ο Όμιλος Stobart ίσως χρειαστεί να κάνει απολύσεις λόγω της απόφασης της easyJet να κλείσει τις βάσεις της στα αεροδρόμια Southend και Stansted, όπου διατηρεί υπηρεσίες εδάφους. Η easyJet κλείνει επίσης τη βάση της στο Newcastle.
 
Οι εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού είναι έτοιμοι για περισσότερες κακές ειδήσεις, καθώς τα κρούσματα του Covid-19 συνεχίζουν να αυξάνονται σε ολόκληρη την Ευρώπη, ωθώντας την κυβέρνηση να εξετάσει το ενδεχόμενο να προσθέσει περισσότερες χώρες στη λίστα απαγόρευσης για ταξίδια. Υπάρχουν εικασίες στον κλάδο ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί θα επανεισαχθούν αυτήν την εβδομάδα για την Κροατία, όπου το ποσοστό των νέων κρουσμάτων αυξάνεται εδώ και αρκετές εβδομάδες, που είναι πιθανό να προκαλέσει περαιτέρω πτώση στις κρατήσεις. 
 
Ανακοινώνοντας τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τελευταίο τρίμηνο την περασμένη εβδομάδα, η TUI αποκάλυψε ότι είχε χάσει 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ μόνο τους τελευταίους τρεις μήνες, αυξάνοντας τις απώλειες των τελευταίων εννέα μηνών σε 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Επίσης, δήλωσε ότι είχε χάσει το 81% της δραστηριότητάς της για αυτό το καλοκαίρι και για τον επόμενο χειμώνα έχει μειώσει τη συνολική χωρητικότητά της κατά 40%. Ωστόσο, ανέφερε ότι οι κρατήσεις για το επόμενο καλοκαίρι είναι αυξημένες κατά 145%, με τις τιμές να αυξάνονται κατά 9%.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024