Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορές'Φοράτε μάσκα' – έκκληση της IATA σε απείθαρχους επιβάτες
Αερομεταφορές

'Φοράτε μάσκα' – έκκληση της IATA σε απείθαρχους επιβάτες

Σύμφωνα με τεστ στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, η μάσκα προσώπου, όταν φοριέται σωστά, μπορεί να μειώσει την εξάπλωση πιθανών σταγονιδίων COVID-19 από το στόμα κατά 90%.

Η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) απευθύνει έκκληση σε όλους τους ταξιδιώτες να φορούν κάλυμμα προσώπου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού για την ασφάλεια όλων των επιβατών και του πληρώματος όσο διαρκεί η πανδημία του COVID-19.

Η χρήση καλυμμάτων προσώπου αποτελεί βασική σύσταση της καθοδήγησης του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) για ασφαλείς πτήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπως αναπτύχθηκε από κοινού με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τις κυβερνήσεις.

Η IATA υπογραμμίζει την ανάγκη συμμόρφωσης των επιβατών με τη σύσταση, μετά από πρόσφατες αναφορές για ταξιδιώτες που αρνούνται να φορούν κάλυμμα προσώπου κατά τη διάρκεια μιας πτήσης. Ενώ αυτό περιορίζεται σε έναν πολύ μικρό αριθμό ατόμων, ορισμένα περιστατικά επί του αεροσκάφους έχουν γίνει βίαια, με αποτέλεσμα δαπανηρές και εξαιρετικά ενοχλητικές εκτροπές για την αποβίβαση αυτών των επιβατών.

“Είναι μια έκκληση για κοινή λογική και ανάληψη ευθύνης. Η συντριπτική πλειονότητα των ταξιδιωτών κατανοεί τη σημασία της κάλυψης προσώπου τόσο για τους ίδιους όσο και για τους συνεπιβάτες τους και οι αεροπορικές εταιρείες εκτιμούν αυτή τη συλλογική προσπάθεια. Αλλά μια μικρή μειονότητα δημιουργεί προβλήματα. Η ασφάλεια βρίσκεται στον πυρήνα των αερομεταφορών και η συμμόρφωση με τις οδηγίες ασφάλειας του πληρώματος είναι ο νόμος. Η μη συμμόρφωση μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια μιας πτήσης, να διαταράξει την ταξιδιωτική εμπειρία των άλλων επιβατών και να επηρεάσει το περιβάλλον εργασίας για το πλήρωμα”, δήλωσε ο Alexandre de Juniac, γενικός διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος της IATA.

Υποχρεώσεις για τους όρους μεταφοράς επιβατών
Ένα αεροπορικό εισιτήριο είναι μια σύμβαση βάσει της οποίας ο επιβάτης συμφωνεί με τους όρους και τις προϋποθέσεις μεταφοράς της αεροπορικής εταιρείας. Αυτές οι προϋποθέσεις μπορεί να περιλαμβάνουν το δικαίωμα της αεροπορικής εταιρείας να αρνηθεί τη μεταφορά σε άτομο του οποίου η συμπεριφορά παρεμβαίνει σε μια πτήση, παραβιάζει τους κυβερνητικούς κανονισμούς ή προκαλεί ανασφάλεια στους άλλους επιβάτες. Οι αεροπορικές εταιρείες επισημαίνουν επίσης την ανάγκη καλύμματος προσώπου κατά τη διαδικασία κράτησης, κατά το check-in, στην πύλη και στις ανακοινώσεις επί του αεροσκάφους. Η μη συμμόρφωση σημαίνει ότι ένας επιβάτης αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να αποβιβαστεί από το αεροπλάνο, περιορισμούς για μελλοντικές μεταφορές ή κυρώσεις σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία.

Σύμφωνα με τεστ στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, η μάσκα προσώπου, όταν φοριέται σωστά, μπορεί να μειώσει την εξάπλωση πιθανών σταγονιδίων COVID-19 από το στόμα κατά 90%.

“Η έρευνα που έχουμε δει μέχρι σήμερα, και οι μελέτες μας με τις αεροπορικές εταιρείες του κόσμου, μας λένε ότι ο κίνδυνος μόλυνσης από COVID-19 σε μια πτήση παραμένει πολύ χαμηλός. Φαίνεται ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που το υποστηρίζουν. Ο υψηλός ρυθμός ροής του αέρα καμπίνας από πάνω προς τα κάτω, το συνεχές φιλτράρισμα αέρα μέσω υπερσύγχρονων φίλτρων HEPA, το γεγονός ότι όλα τα καθίσματα έχουν την ίδια κατεύθυνση και φυσικά το κάλυμμα προσώπου και η απολύμανση του αεροσκάφους παίζουν ρόλο”, δήλωσε ο ιατρικός σύμβουλος της IATA, δρ. David Powell. “Δεν πρόκειται μόνο για την προστασία του εαυτού σας. Πρόκειται για την προστασία όλων των άλλων κατά την πτήση”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024