Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓρ. Τάσιος: 'Η φετινή χρονιά για τον τουρισμό έχει τελειώσει'
Τουριστική πολιτική

Γρ. Τάσιος: 'Η φετινή χρονιά για τον τουρισμό έχει τελειώσει'

Η μέση πληρότητα εξαμήνου για όλη τη χώρα δεν ξεπέρασε το 35% με τα μισά ξενοδοχεία κλειστά, ενώ τον περυσινό χειμώνα που μας πέρασε, η μέση πληρότητα εξαμήνου κυμαίνονταν μεταξύ 50-60% συνολικά.

Η ανάκαμψη θα γίνει στα επόμενα τέσσερα χρόνια κατά τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) κ. Γρηγόρη Τάσιο. “Η σεζόν έχει τελειώσει, το λέω εδώ και δύο μήνες. Επιχειρείν με ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω δεν γίνεται. Ανοίξαμε, όπως και οι άλλες χώρες της Μεσογείου, γιατί θέλαμε και έπρεπε να είμαστε στον ανταγωνισμό, αλλά μιλάμε ουσιαστικά για μια χρονιά χαμένη”, δήλωσε ο κ. Τάσιος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”.

Ο κ. Τάσιος ανέφερε ότι υπάρχουν απώλειες 15 δισ. ευρώ, με βάση τα 18 δισ. έσοδα που καταγράφηκαν το 2019, κάτι που δεν μπορεί να καλυφθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

“Η μέση πληρότητα εξαμήνου για όλη τη χώρα δεν ξεπέρασε το 35% με τα μισά ξενοδοχεία κλειστά, ενώ το χειμώνα που μας πέρασε, η μέση πληρότητα εξαμήνου κυμαίνονταν μεταξύ 50-60% συνολικά. Καταλαβαίνετε ότι μιλάμε για τεράστια πτώση και ότι έχουμε έναν χειμώνα μπροστά μας από όπου δεν θα υπάρχουν έσοδα”, τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΞ και επεσήμανε την ανάγκη για επιπλέον μέτρα στήριξης και διευκόλυνση των επιχειρηματιών, κυρίως σε ότι αφορά τις οφειλές τους στο Δημόσιο αλλά και μέτρα στήριξης των εργαζομένων.

Αναφερόμενος στα πρόσφατα και επιπρόσθετα μέτρα που ελήφθησαν στην Χαλκιδική, ο κ. Τάσιος, ως πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής ανέφερε: “Ενώ οι ξενοδόχοι υιοθέτησαν όλες τις οδηγίες για την τήρηση των πρωτοκόλλων, η Χαλκιδική πλήρωσε την ανευθυνότητα ορισμένων επαγγελματιών εκτός κλάδου που δεν τήρησαν τα μέτρα”.

Και συνέχισε: “Είχαμε ακυρώσεις, αλλά και πρόωρες αναχωρήσεις. Διότι κρατήσεις για το επόμενο διάστημα αλλά και για το Σεπτέμβριο υπήρχαν. Και από Έλληνες και από το εξωτερικό. Με τις πληρότητες ωστόσο να κυμαίνονται στο 20-35%. Ήταν λάθος η χρήση του όρου ‘lockdown’, γιατί δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα και δημιούργησε αρνητικό κλίμα”,  υπογραμμίζοντας ότι στη Χαλκιδική από τα 540 ξενοδοχεία άνοιξαν τα 380 και από αυτά, τον Σεπτέμβριο θα κλείσουν τα μισά.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024